Még a “legszexibb” játék is tömve van csalókkal

Ez az egész olyan, mint egy előre megírt forgatókönyv: Megjelenik egy játék egy erős kompetitív komponenssel… és azonnal elárasztják a játékosok, akik aljas, nem szankcionált eszközökkel – más szóval csalásokkal – a csúcsra törnek.

A legutóbbi áldozat a szexi és esztétikus Neon White.

A Neon White esetében az a legérdekesebb a csalókat illetően, hogy már van egy hivatalos módja annak, hogy komolyan lefaragj az idődből – csalás nélkül. Ugyanis a cél az, hogy a leggyorsabban a játék végére érj, és az összes ellenséget megöld útközben.

Ha elég gyorsan haladsz, kapsz egy “ász” érmet, amely feltárja az adott szint online ranglistáját.

Múlt héten, alig néhány nappal a Neon White megjelenése után egy játékos megjegyezte, hogy a ranglisták élén minden helyezést egy olyan játékos foglal el, akinek a futamideje 0,06 másodperc (ami a játék bármelyik szintjén lehetetlen).

Egy másik játékos rámutatott, hogy egy Nosee nevű játékos gyanúsan hasonló, 15 másodperces időt futott a Neon White nyolcadik küldetésének összes szintjén; az egyik ilyen szint esetében 16 másodperc különbség van Nosee és az első tíz helyezett között.

Gyakorlatilag kizárt, hogy ezt a pontszámot a “hivatalos” rövidítéssel érte el. Az sem világos, hogy egyes játékosok pontosan hogyan csalnak. És reméljük, hogy nem is derül ki. Ugyanis amíg az Angel Matrix ki nem dobja a javítást,

a csalás pontos módszerének felfedése valószínűleg másokat is erre ösztönözne.

A csalás problémája olyannyira elszaporodott, hogy a játékosbázis felismerte, és a játék legjobb játékosai a közösség által kidolgozott, patchwork-szerű megoldásokat dolgoztak ki, újrakalibrálva a ranglistájukat, hogy a csalókkal is számoljanak.

Az Angel Matrix képviselői elmondták, hogy a stúdió vizsgálja a Neon White csalási ügyét, de további kommentárt nem kívántak adni. 

Betöltés...
Keresés
Keresés