Meghackelték az AMD-t, mert néhány jelszavuk egyszerűen “jelszó” volt

A RansomHouse néven ismert zsarolócsoport azt állítja, hogy több mint 450Gb meghackelt adattal rendelkezik az AMD-től. Ami a mostani hackelésben meglepő, hogy a csoport a jelek szerint azért jutott hozzá ezekhez az adatokhoz, mert az AMD nevetségesen egyszerű jelszavakkal védi hálózatát a behatolástól.

Úgy tűnik, hogy legalábbis a használt jelszavak egy része nem volt összetettebb a “password”-nél.

Igen, jól olvastad. 2022-ben járunk, és a nagyvállalatok még mindig a “jelszót” használják az érzékeny adatok kezelésére. Gondolom, az ‘123456’ volt az egyik ilyen jelszó, figyelembe véve néhány megdöbbentően buta jelszót, amit a közelmúltban a vállalatok használtak.

A RansomHouse azt állítja, hogy az adatokat még 2022 januárjában szerezték meg, és a hack bizonyítékaként egy adatmintát adott át, amely a Restore Privacy oldalon tekinthető meg, és amely eredetileg a hírt közölte.

Ez az oldal átnézte az adatok egy részét, de nem egyértelmű, hogy az adatok valódiak-e vagy sem, így ez a támadás hivatalosan még mindig nem igazolt.

A RansomHouse azt állítja, hogy semmi köze magához a betöréshez, nem állít elő zsarolóprogramokat és nem titkosít adatokat, ehelyett “professzionális közvetítőként” tevékenykedik. Ez egy meglehetősen új szervezet, amely a jelek szerint 2021 decemberében indult, és hat vállalatot sorol fel, amelyek adatait feltörték, a legutóbbi az AMD volt.

Érdekes lesz látni, hogy az AMD hogyan reagál a továbbiakban, és végül hajlandó-e fizetni az adatok védelméért. A vállalatnak valószínűleg mindenképpen meg kellene változtatnia néhány jelszót.

Neked is hasonló jelszavad van?

Betöltés...
Keresés
Keresés