A Valorant földbe tiporhatja a nagyokat a Twitchen?

A 2020-as megjelenése óta a Valorant egy óriásjátékká nőtte ki magát. A népszerűsége 2022-ben is csak tovább nő. Sőt, idén március és május között a Valorant nézettsége is folyamatosan nőtt.

A kompetitív játék népszerűbb, mint valaha, és a játékosok számára jelentős változást jelent, hogy a Pearl is belépett a mapkészletbe.

Az aggodalmak ellenére, hogy a játék nehezen tud lépést tartani más nagy címekkel, a Twitch 2022 júniusi számai azt mutatják, hogy a játék több mint lépést tart.

Sőt, úgy tűnik, hogy a Valorant felnő a kihíváshoz, miközben sok más népszerű cím kezd süllyedni a népszerűségben.

A SullyGnome szerint a Twitch-nézők 113 millió órán keresztül nézték a Valorantot júniusban. A játékot 3,7 millió órán keresztül streamelték, az összes stream átlagosan 157.000 nézővel és 984.000 nézővel büszkélkedhetett a csúcson.

Bár a hónap során nem tudta megdönteni a GTA V-höz hasonlókat, jelentősen szűkítette a lemaradást. Mire a júliusi statisztikák elkészülnek, a Valorant nagy valószínűséggel letaszítja a GTA V-öt a harmadik helyről. Ha ez a helyezésváltozás bekövetkezik, az azt jelentené, hogy a Valorant 2022-ben először lépne vissza az első háromba.

Június hónapban az első 5 legnézettebb kategória, az elsőtől az ötödikig terjedő sorrendben a következő volt:

  • Just Chatting
  • League of Legends
  • GTA V
  • Valorant
  • Counter-Strike: Global Offensive

A rangsort és a helyezéseket tekintve ez a top ötös nem változott az előző hónaphoz képest. A fenti öt kategória közül azonban a Valorant volt az egyetlen, amely növekedést mutatott májusról júniusra, a játék nézettségét összességében tekintve enyhe, 1,5 százalékos növekedéssel.

Bár ez a növekedés csekélynek tűnhet, mégis azt mutatja, hogy a Valorant még mindig megőrzi népszerűségét akár 2022 második felében is.

Mivel a legtöbb más nagy cím jelentős visszaesést mutat júniusban, a következő hat hónapban óriási átrendeződés lehet abban a tekintetben, hogy mely játékok kerülnek be a platform öt legtöbbet streamelt és nézett címe közé.

Te szoktál Valorant streameket nézni?

Betöltés...
Keresés
Keresés