Ígéretes Fortnite karrier vált köddé egy újabb rasszista beszólás miatt

A kanadai Fortnite profi Evan „Cented” Barront gyorsan ejtette a Faze Clan, miután az interneten felbukkantak olyan felvételek, amelyeken rasszista jelzőt használ.

A kilenc másodperces klip július 3-án kezdte meg a köröket a Twitteren. A felvételen hallható, ahogy Barron csatlakozik társának Discordjára, és rögtön az „n betűs” szót használja, amit a többi tag meglehetősen kellemetlen morgással fogad.

Tekintve, hogy a felvétel időbélyege 2021. december 28., nem tudni, hogyan telhetett el hat hónap, mire a klip megjelent. Ettől függetlenül úgy tűnik, elég nagy visszhangot kapott ahhoz, hogy a Faze mostanra kitegye Barront a csapatából.

„A Faze folyamatosan fejlődik, és elvárjuk, hogy a tagjaink is ezt tegyék” – áll a csapat Twitter fiókjának közleményében.

„Centedet véglegesen eltávolítottuk a Faze-ből a gyűlöletbeszéd használata miatt. Mi és a játékközösség egésze nem tűrhetjük tovább a diszkriminatív beszédet”. Barron egy TwitLongerben saját nyilatkozatot adott a helyzetről:

Mindenekelőtt sajnálom. Nem azért sajnálom, hogy lelepleződtem, hanem azért, mert jobban kellett volna vigyáznom”. A tettét „éretlennek” és „megelőzhetőnek” nevezte, majd így folytatta:

„Sajnálom, hogy mélységesen tiszteletlen voltam, és nem vettem figyelembe a szó valódi természetét és történetét. Tudatlanságom megbocsáthatatlan”.

Nos, ismét gyorsan félbetört egy ígéretes karrier.

kép: Cented Twitter 

Betöltés...
Keresés
Keresés