„Kegyelemből” ölte meg párját a később öngyilkosságot elkövető Instagram sztár

Biztosan emlékeztek még arra a szörnyű híráradatra, amely Gabby Petito és Brian Laundrie körül alakult ki még 2021 nyarának legvégén. 

A népszerű Instagram sztárpár egy közös, nagyon hosszú útra indult.

Az volt a tervük, hogy együtt járják be Amerikát, a túra heteken át tartott volna. Majd hirtelen drámai fordulatot vettek a dolgok. Laundrie hazatért néhány hét után. A párja nélkül. Egyetlen szót sem szólt senkihez sem.

Majd nem sokkal később ő maga is eltűnt.

Nem telt el sok idő, mire megtalálták Gabby Petito holttestét, néhány hétre rá egy floridai mocsárban pedig Laundrie maradványait is. Az FBI megállapította, hogy a férfi ölte meg a fiatal nőt, és ezért bujkálhatott.

Egyes hírek szerint Laundrie szülei mindvégig tudták, hogy mi történt, annak ellenére, hogy az állították, semmit sem tudnak. 

Most pedig újabb szörnyű részletek láttak napvilágot azzal, hogy nyilvánosságra hozták a férfi naplójának tartalmát.

Brian Laundrie azt akarta elhitetni az emberekkel, hogy azért ölte meg Gabby Petitót, mert súlyosan megsérült. A jegyzetfüzetének tartalmát a Laundrie család ügyvédje osztotta meg az NBC News New York szerint.

A fotókon egy többoldalas búcsúlevél látható, amely még azután is olvasható maradt, miután több hétig a víz alatt volt.

A kegyelemgyilkosság romantikus fantáziájaként a férfi azt magyarázza, hogy ő és Petito egy wyomingi kempingben épp a furgonjukhoz rohantak vissza, amikor sötétedett, ám ekkor Petito elesett, miközben átkelt egy patakon.

„Hallottam egy csobbanást és egy sikolyt” – írta Laundrie. „Erősen lihegve találtam rá, a nevemet lihegte”. Felkapta, majd tüzet rakott és ölelgette, hogy megpróbálja felmelegíteni – állítása szerint. „Olyan sovány volt, már túl régóta fagyoskodott” – írta.

Azt mondta, hogy a nőnek fejsérülése volt, és hol eszméleténél volt, hol nem, „könyörgött, hogy legyen vége a fájdalmának”.

„Véget vetettem az életének, kegyelemből, mert úgy gondoltam, hogy ez az, amit ő akart” – írta. Bocsánatot kért a lány családjától, és arra kérte a levél címzettjét, ne nehezítse meg a családja életét, akik szerinte egy fiút és – Petito személyében – egy lányt veszítettek el.

Azt állította, hogy azért vetett véget saját életének, mert nem tudott Petito nélkül tovább élni, és nem azért, mert félt a büntetéstől. Önelégült poénnal zárt, amelyben arra kérte a levél megtalálóját, hogy szedje össze a holmiját.

„Gabby utálta azokat, akik szemetelnek”.

képek: Gabby Petito/Brian Laundrie Instagram/YouTube

Betöltés...
Keresés
Keresés