Ma jelenik meg az új Witcher játék: Több platformon is elérhető lesz!

Ma egy teljesen új Witcher-játékot kapunk, és őszintén szólva én is ugyanúgy meglepődtem, mint ti. Nyilvánvalóan nem a The Witcher 4-ről van szó, amit a CD Projekt Red az év elején megerősített. Ez valójában egy deckbuilding roguelike, ami a Gwent kártyajátékon alapul.

Az IGN szerint a Gwent: Rogue Mage, eredeti kódnevén Project Golden Nekker, ma, július 7-én jelenik meg PC-re, iOS-re, és Androidra.

A CDPR többjátékos Gwentjének „egyjátékos bővítéseként” beharangozott játék ennek ellenére önálló kalandként jelenik meg. Az alapjáték 10 dollárba fog kerülni, a prémium kiadás pedig 20 dollárért kapható, amely játékon belüli skineket, kozmetikumokat és a multiplayer verzióhoz tartozó kártyacsomagokat tartalmaz.

Az IGN-nek nyilatkozva Vladimir Tortsov, a Rogue Mage igazgatója elmondta, hogy ez a kiadás „abból indult ki, hogy észrevettük, hogy évekkel a The Witcher 3 megjelenése után is jelentős számú játékos van, aki több PvE élményt szeretne a Gwentből”.

„Miközben a Gwent multiplayer egy fantasztikus játék azok számára, akik egy nagyszerű PvP multiplayer élményt keresnek, tökéletesen megértjük, hogy sok Witcher játékos teljesen más okokból szerette a Gwent eredeti minijátékát”.

„A Rogue Mage-dzsel az a célunk, hogy ennek a közönségnek okot adjunk arra, hogy a modernkori Gwentet az általuk kedvelt formátumban játsszák.”

Bár a megjelenése számomra meglepetés, az viszont nem, hogy a Rogue Mage egy roguelike deckbuilder. Ugyan már, az elmúlt években ebben a műfajban látott sikerek mellett ez a formátum kézenfekvő választásnak tűnik a The Witcher kártyasorozathoz.

Építs egy paklit, és nézd meg, meddig juthatsz el egy kis történettel megspékelve.

Tortsov szerint ahhoz, hogy mindent átéljünk, amit a játék kínál, körülbelül 30 órára lesz szükség. Ez egy előzményjáték is, amely több száz évvel Geralt kalandjai előtt játszódik, bár Tortsov kiemelte, hogy a hangsúlyt a játékmenetre helyezték a narratívával szemben.

Azt hiszem, néhány óra múlva kiderül, mennyire lesz jó a végtermék.

Te kipróbálod?

Betöltés...
Keresés
Keresés