A Twitter beperelte Elon Muskot

Elon Musk a múlt héten megpróbálta kihúzni a dugót a Twitter megvásárlására tett kísérletéből, aminek hatására a Twitter jogi lépésekkel fenyegetőzött, hogy kikényszerítse az üzletet. A Twitter ma tett eleget a követelésének, és pert indított, amelyben azzal vádolja Muskot, hogy nem hajlandó betartani kötelezettségvállalását, „mert az általa aláírt üzlet már nem szolgálja személyes érdekeit”.

Musk eredetileg áprilisban ajánlotta fel a Twitter megvásárlását 43,4 milliárd dollárért, hogy segítsen megvalósítani „a Twitter azon potenciálját, hogy a szabad véleménynyilvánítás platformja legyen világszerte”. Alig több mint egy héttel később végleges megállapodást kötött a vásárlásról.

A dolgok azonban azóta félresiklottak:

Májusban Musk önkényesen felfüggesztette az üzletet, amíg csapata a Twitteren „spam/hamis fiókok” után nyomozott; később azzal vádolta a Twitter vezetését, hogy nem adta meg a szükséges információkat a helyzet pontos értékeléséhez.

Júniusban a Twitter felajánlotta, hogy gyakorlatilag belefojtja Muskot az adatokba egy „tűzoltótömlővel”, amely minden egyes naponta közzétett tweetet tartalmaz, de Muskot láthatóan nem érdekelte, és így most itt tartunk.

A kereset azzal vádolja Muskot, hogy többször megváltoztatta és kiszélesítette adatszolgáltatási igényeit, amivel a Twitter igyekezett lépést tartani, hogy ne sérüljön az értéke, illetve ne hiúsuljon meg az üzlet.

Június 29-én például Musk azt mondta, hogy a Twitter „mesterséges felső határt szabott a keresések számának”, amelyet csapata lefuttathatott a Twitter által biztosított firehose adatokon; a valóságban csapata elérte a havi 100 000 lekérdezéses alapértelmezett limitet, amelyet a Twitter aztán 10 millióra emelt – „több mint százszorosára annak, amit a legtöbb fizető Twitter-ügyfél kapna”.

Ezen erőfeszítések ellenére a per szerint Musk „kevés érdeklődést mutatott a Twitter spamfiókok becslésére szolgáló folyamatának megértése iránt”, sőt, elismerte, hogy nem olvasta el a mintavételi folyamat részletes összefoglalóját, amelyet májusban bocsátottak rendelkezésére.

A kereset arra kéri a bíróságot, hogy kötelezze az alpereseket – konkrétan Elon R. Muskot, az X Holdings I, Inc-t és az X Holdings II, Inc-t -, hogy „kifejezetten teljesítsék az egyesülési megállapodásból eredő kötelezettségeiket, és az egyesülési megállapodás feltételeinek megfelelően hajtsák végre a tranzakciót”: Más szóval a Twitter arra akarja kényszeríteni Muskot, hogy fizessen.

Musk még nem tweetelt közvetlen választ a perre, de nem sokkal a per hírének megjelenése után megosztotta ezt a képet Maleniáról, akit széles körben a FromSoft történetének egyik legkeményebb bossaként tartanak számon.

Mit gondoltok, mi lesz ebből?

Betöltés...
Keresés
Keresés