A Microsoft ruháitól már csak a kollekció neve lett jobb – Mutatjuk!

Jól olvastátok. A Microsoftnak mostantól saját ruhakollekciója van.

Ha a fáradt kocka divat sztereotípiát követjük, azt várnánk, hogy a Microsoft egyenes szárú capri nadrágokkal, nyakig begombolható kockás ingekkel és vastag keretes szemüvegekkel jelenik meg. És bár a ’80-as évek végi, ’90-es évek eleji kocka stílus mostanában nagyon is divatos,

a Microsoft új „Hardwear” kollekciója inkább az utcai stílust képviseli, a korai, pixeles internetes esztétikával keresztezve.

Ha a hivatalos kifejezésre vagy kíváncsi, a ‘Normcore’ mozgalom ihlette, amely a Microsoft magyarázata szerint egy „életstílus-esztétika, amely az egyénre helyezi a hangsúlyt, nem pedig a viselt ruházatra”.

Az ötletet Gavin Mathieu tervezte, és a Microsofttal közös filozófiája köré nőtt, ahol (az MS life blogbejegyzés szerint) gyakran hallani, hogy „Nem azért dolgozol itt, hogy menőnek tűnj, azért dolgozol a Microsoftnál, hogy másokat menővé tegyél”.

 

Mathieu szenvedélyesen beszél a projektről a Microsoft áttekintő videójában, és művészi útjának kezdetét apja bohóckodásainak köszönheti. Mindig azt hitte, hogy apja, aki ügyvéd volt, késő este komoly dokumentumokat olvasott a számítógépén, de valójában csak az MS Paintben babrált.

Furcsa utazás, hogy a Microsoft Paint eszközével játszadozó apukát figyelve teljes értékű divattervezővé vált, és végül lehetőséget kapott arra, hogy a Microsofttal együttműködve saját ruhakollekciót tervezzen.

Visszatérve a Microsoft új ruhakollekciójára, a fotózás témája könnyen felismerhető, hiszen a műfűből készült dombok és a foltos felhők szinte üvöltik a Windows XP Bliss háttérképének tökéletes nosztalgiáját.

Ha pedig beszereznél magadnak néhányat Mathieu és a Microsoft Hardwear dizájnjaiból, akkor nézz be az Xbox Gear áruházba. Bár, ha jól tudom, itthon még nem érhető el egyik darab sem. 🙁

Te hordanál ilyen ruhákat?

Betöltés...
Keresés
Keresés