Aggasztó híreket közölt kedvencéről a legnagyobb YouTube sztár

Felix ‘PewDiePie’ Kjellberg és felesége, Marzia két mopsz, Maya és Edgar büszke tulajdonosai.Az imádnivaló „kölykök” évek óta a tulajdonukban vannak, és a rajongók láthatták, ahogy a kutyák felnőnek, majd a híres YouTube-pár gondozásában lépnek aranykorukba.

Felix és Marzia nemrég költözött Japánba az Egyesült Királyságból, és úgy döntöttek, hogy inkább egy magánrepülőgépen szállítják mopszukat, minthogy kockáztassák egészségüket egy fülledt raktérben.

Bár mindkét kutya épségben megérkezett a célállomásra, Maya – a hölgy mopszuk, akinek hiányzik az egyik szeme – korából adódóan egészségügyi problémákkal küzd.

PewDiePie egy július 20-i vlogban mesélt Maya közérzetéről, és elismerte, hogy a közel 17 éves mopsz demenciában szenved.

„Meglátjuk, hogyan fejlődik” – mondta, miközben megmutatta rajongóinak az imádnivaló kölyköt. „De Mayának ‘demenciája’ van. Ő már annyira öreg. Az elméje egy kicsit hanyatlik. Sajnálom, hogy ezt mindenki előtt mondom”.

A kutyademencia „a kutyák kognitív rendellenessége, amely hasonló tüneteket okoz, mint az embereknél az Alzheimer-kór”.

A tünetek közé tartozik a szorongás, a zavarodottság, a rutinok feledésének elmulasztása, a nevük fel nem ismerése és az extrém ingerlékenység – ezt PewDiePie is érintette a vlogjában, azt állítva, hogy Maya gyakran „kiakad” és „dühös” lesz a nap bizonyos időszakaiban.

Egyelőre úgy tűnik, Mayáról jól gondoskodnak a gazdái, és gyakran jár a párral, Edgarral együtt kirándulni új otthonukba, Japánba.

Betöltés...
Keresés
Keresés