Igazi erőmű? – Az RTX 4090 a hírek szerint 66%-kal gyorsabb, mint a 3090 Ti!

A Twitteren keresztül az NVIDIA hardver kiszivárogtatója, Kopite7kimi megosztotta a zászlóshajó Ada GeForce RTX 4090 grafikus kártya első benchmark eredményét. A kártya állítólag több mint 19.000 pontot ért el a 3DMark Time Spy Extreme grafikus tesztben.

Az Ampere és az Ada generáció három xx90 SKU-s zászlóshajó alkatrésze közötti gyors összehasonlítás alapján

az RTX 4090 csak ebben az egy benchmarkban 66%-kal gyorsabb lenne az RTX 3090 Ti-nál és 82%-kal az RTX 3090-nél.

Azonban egyetlen szintetikus benchmark nem árulja el a teljes történetet. Bár 4K felbontásnál (amit az Extreme előbeállítás használ) hatalmas előrelépésről van szó, a kártya más benchmarkokban másképp teljesíthet. Kezdjük azzal, hogy még mindig nem tudunk semmit az RTX 40-es sorozat raytracing teljesítményéről.

Az RTX 4090 a hírek szerint 16384 CUDA maggal rendelkezik, ami 52%-kal több, mint az RTX 3090 Ti. Ez azt jelentené, hogy a magok számának növekedése csak egy olyan változó, ami még gyorsabbá teszi a következő csúcsgépet. Ennek oka lehet a magasabb órajel vagy a magasabb TDP, mindkettő várhatóan növekedni fog a következő generációnál.

Az NVIDIA valószínűleg a negyedik negyedévben fogja piacra dobni új videokártya sorozatát. Nem világos, hogyan tesztelték az RTX 4090-et ilyen korán, vagy mi a jelenlegi állapota az illesztőprogramoknak. Az NVIDIA gyakran kiadja a bevezetés előtti illesztőprogramokat, amelyek korlátozottak a kiszivárgások megelőzése érdekében.

Mit gondoltok, érdemes lesz váltani egy 40xx kártyára?

Betöltés...
Keresés
Keresés