Szóval a Meta beperelte a Metát, mert Meta a neve – Hogy mi?!

Amikor a Facebook októberben Metára változtatta a nevét, néhányan aggódtak, hogy a vállalat azt tervezi, hogy uralja a születőben lévő metaversumot – de van egy sértett fél, aki csak most lép a nyilvánosság elé.

Egy META (vagy Meta.is) nevű installációs művészeti cég kedden bejelentette, hogy beperli a Metát (vagyis a Facebookot) védjegybitorlás miatt, azt állítva, hogy Zuckerberg névváltoztatása sértette a kisebb cég megalapozott márkáját.

@pcgamer_mag I’ve said meta too many times and now it sounds weird. #meta #vr #pcgaming #pcgamer #virtualreality #metaverse ♬ original sound – pcgamer_mag

„2021. október 28-án a Facebook lefoglalta a META védjegyünket és nevünket, amelynek felépítésébe több mint tizenkét éven át a vérünket, verejtékünket és könnyeinket fektettük” – olvasható a kisebb cég honlapján közzétett bejegyzésben.

„Ma, miután nyolc hónapig hiába próbáltunk jóhiszeműen tárgyalni a Facebookkal, nem maradt más választásunk, mint hogy pert indítsunk ellenük”.

„A Meta nem nyújthat többé árukat és szolgáltatásokat a META védjegy alatt” – érvel a kereset, „mert a fogyasztók valószínűleg tévesen azt fogják hinni, hogy a Meta árui és szolgáltatásai a Facebookból származnak, és hogy a Meta a Facebookhoz elválaszthatatlanul kapcsolódó mérgező anyagokkal van kapcsolatban”.

Mit gondoltok, mi lesz ebből a perből?

Betöltés...
Keresés
Keresés