A Valorant fejlesztő megcáfolja a játékosok és Shroud ‘Losers Queue’ elméletét

A ‘Losers Queue’ elmélet nem kifejezetten új koncepció. A játékosok úgy gondolják, a lényege, hogy a lehető legtovább a játékban tartsanak, így szándékosan olyanokkal rak össze a játék egy lobbiba, akik szintén elvesztették korábbi meccseiket, hogy nagyobb esélyt adjanak a győzelemre.

Bár erre nincs bizonyíték, néha úgy érzik a játékosok, hogy ez így van.

Ha olyan játékos vagy, aki egész éjjel a győzelmet hajszolja, úgy érezheted, mintha a lobbik minden egyes lélekölő vereséggel könnyebbé válnának.

A Riot Games egyik fejlesztője azonban megerősítette a közösségnek, hogy a Losers Queue egyszerűen csak mítosz, miután Shroud egy stream keretében megpróbálta lerántani a leplet a játékosok által vélt koncepcióról.

„A játékanalitika minden játék esetében, amin dolgoztam, kimutatta, hogy ‘a mérkőzések sorozatos elvesztése az egyik fő oka annak, hogy a játékosok kilépnek’; emiatt nincs ‘Losers Queue’ a Valorantban” – mondta a fejlesztő.

„Az a hír járja, hogy megpróbálunk függővé tenni titeket, hogy többet játsszatok. Én személy szerint nem hiszem, hogy ez jót tesz a játéknak, de nem is felel meg a céljainknak, csak egy nagyszerű játékot akarunk készíteni” – magyarázta EvrMoar.

„Hogy ezt lezárjam, mi nem manipuláljuk a queue-t. Egyszerűen csak megpróbál két olyan csapatot találni, amelyek 50:50 eséllyel indulnak egymás ellen. A kutatások azt mutatják, hogy a tisztességes meccskeresés megtartja a játékosokat, nem pedig a tisztességtelen manipulált meccskeresés.”

Szóval a Losers Queue nem működik, de ha sokat veszítesz egymás után, akkor valószínűbb, hogy olyan játékosokat kapsz a csapatodba, illetve ellened, akinek hasonló esélye van nyerni.

Mit gondoltok, valóban csak egy mítosz, vagy tagad a Riot?

Betöltés...
Keresés
Keresés