Eltörte hétéves ellenfele ujját a sakkozó robot – VIDEÓ

Egy hétéves sakkozónak eltörte az ujját egy robot a július 13. és 21. között Moszkvában megrendezett Moscow Chess Openen. A gyermek, aki a Moszkvai Sakkszövetség ifjúsági bajnokságának versenyzője volt, éppen egy figurát vett el, amikor a robot eltörte az ujját.

Ez nyilvánvalóan szembement a biztonsági szabályokkal. A robot vagy nem fejezte be a lépést, vagy rosszul értelmezte a helyzetet, belemozdult, és összezúzta az ujját, ami törést okozott – számolt be a TASZSZ orosz hírcsatorna.

A gyerek a verseny utolsó napjait gipszben tudta befejezni, de a szülei állítólag a helyi ügyészséghez fordulnak, hogy feljelentést tegyenek.

A szóban forgó verseny helyszínén készült videót a Baza orosz nyelvű Telegram hírcsatorna szerezte meg, és azóta a Twitteren is terjed. A felvételen a játékos azelőtt mozgatja a bábuját, mielőtt a robot befejezte volna a sajátjának a mozgását.

Mások segítségére siettek, és sikerült néhány másodpercen belül kiszabadítani a fiú kezét.

“A robot eltörte a gyerek ujját – ez persze rossz. A robotot mi béreltük, sok helyen, sokáig ki volt állítva, szakembereknél. Úgy tűnik, az üzemeltetők elnézték. A gyerek tett egy mozdulatot, és utána időt kell adni a robotnak, hogy válaszoljon, de a fiú sietett, a robot elkapta”.

“Semmi közünk a robothoz” – mondta Szergej Lazarev, a Moszkvai Sakkszövetség elnöke.

A Moszkvai Sakkszövetség egyik helyettese, Szergej Szmagin elmondta, hogy a robot már körülbelül 15 éve sakkozik. “Ez egy rendkívül ritka eset, emlékezetem szerint az első” – mondta a RIA Novosztyinak.

Mit szóltok ehhez? 

Betöltés...
Keresés
Keresés