Pasztelszínű “gendersemleges” kollekcióval rukkolt elő a Logitech – Méregdrága!

A Logitech piacra dobta az Aurora Collectiont, egy “gender-inkluzív” játékkiegészítő termékcsaládot, amely egeret, billentyűzet és headsetet tartalmaz. Mind a “kényelem, a megközelíthetőség és a játékosság” köré épülnek, “a női játékosok közösségének visszajelzései alapján” – nyilatkozta a vállalat.

A termékek teljesen új dizájnnal és néhány érdekes funkcióval rendelkeznek,

ugyanakkor magas áruk a nőknek szánt termékek “pink taxjára” utal.

A G735 vezeték nélküli fejhallgató jó példa erre. Ez a Logitech első G gaming headsetje Blue VO!CE mikrofontechnológiával, amely segít a hangod modulálásában, miközben lehetővé teszi, hogy a preferált beállításokat közvetlenül a headsetre menthesd.

Emellett kényelmet ígér a kisebb fejű játékosok számára, 2,4 GHz-es vezeték nélküli csatlakozást és akár 56 órás akkumulátor-üzemidőt az oldalsó LED-ek kikapcsolásával. Azonban ez egy játék headsethez képest nagyon drága, 230 dollár, összehasonlítva mondjuk a Logitech hasonló funkciókkal rendelkező, 200 dolláros csúcskategóriás Pro X headsetjével.

Természetesen ez a “pink tax” a többi termékre is igaz, ami megkérdőjelezhető döntés.

A Logitech azt mondta, hogy amikor átnézte a játékra szánt termékeit, minden játékos számára megoldásokat szerett volna kínálni. Bizonyos értelemben ezt minden bizonnyal sikerült is elérnie, figyelembe véve a teljes kollekció 500 dolláros árcéduláját.

Ha azonban valóban több játékos számára akarja bővíteni kínálatát a vállalat, akkor lehet, hogy az Aurora termékcsaládot ki kell bővítenie a költségvetés-orientáltabb termékekkel, amelyek minőségben és árban is megfelelnek a standard kínálatának.

Mit gondoltok erről a gendersemleges termékcsaládról?

Betöltés...
Keresés
Keresés