4k és 160Hz? – Az ASUS bemutatja az új ROG Strix monitorját

Ez egy 32 hüvelykes, 4K felbontású monitor, amely támogatja a HDMI 2.1 és a DisplayPort 1.4 szabványokat. Alapértelmezés szerint ez a monitor akár 120 Hz-es képfrissítést kínál, de tovább lehet gyorsítani 160 Hz-ig.

Az XG32UQ gyors IPS panellel rendelkezik, 1 ms-os (szürkétől szürkéig) válaszidővel. DisplayHDR 600 tanúsítvánnyal rendelkezik, jellemző csúcsfényereje 450 nits, HDR módban pedig akár 600 nits is lehetséges.

A monitor rendelkezik AMD FreeSync Premium Pro tanúsítvánnyal, és G-Sync-kompatibilis is. Érdekes módon nem rendelkezik USB Type-C csatlakozóval, és KVM-funkció sem áll rendelkezésre ennél a monitornál.

Az ilyen funkciók általában egy ilyen magasabb kategóriás monitornál rendelkezésre állnak – azonban rendelkezik USB Gen1 (5 Gbps) Type-B csatlakozóval és Gen 1 Type-A csatlakozóval.

A monitor tele van játékokhoz szükséges funkciókkal, mint például az extrém motion blur vagy a Game Plus (amely kiegészíti az OSD-t a célkereszttel vagy az FPS-számlálóval). Gyárilag kalibrált panelről van szó, amelynek színpontossága △E< 2.

Az ASUS egyelőre nem közölt árinformációkat az XG32UQ-ról. Megjelenési dátum sincs, de a tervek szerint a harmadik negyedévben válik elérhetővé. További részletek a monitorról a hivatalos weboldalon találhatók, ITT.

Mit gondolsz, megéri 4k gamingre alapozni?

Betöltés...
Keresés
Keresés