A siket TikToker „nem akarja cancelelni” PewDiePiet a legújabb dráma miatt

Felix ‘PewDiePie’ Kjellberg továbbra is a vita középpontjában van, miután július 26-án egy siket nőn gúnyolódott a legutóbbi „cringe összeállítás” videójában.

Többeknek úgy tűnt, kigúnyolta a nő kézmozdulatait, majd kis kedvencét, Mayát használta fel a jelbeszéde reprodukálására.

Az internet gyorsan lecsapott Kjellbergre, aki bocsánatot kért az esetért, és „őszinte tévedésnek” nevezte azt, állítva, hogy „fogalma sem volt, hogy siket” a hölgy.

Azonban Scarlet May – a siket nő, akit „kifigurázott” Pewds, a fogyatékkal élők szószólója, több mint 6 millió TikTok-követővel – nincs igazán lenyűgözve a bocsánatkéréssel. Július 28-án azt mondta, hogy nem kér a híres videós bocsánatkéréséből.

„Ha csak a körmökről és annak hangjáról beszélt volna, akkor ezt csak a kezével vagy a kutyája kezével kellett volna kifiguráznia” – érvelt a nő, és összedörzsölte a körmeit. „De a kutyája kezét és karját mozgatta mindenfelé. Ez egyértelműen a jelnyelvre utalt.

A TikToker visszautasítja azokat az állításokat, amelyek szerint a jelenlegi helyzetet arra használta fel, hogy „cancelelje” PewDiePiet.

„Senki sem mondta ezt. Soha nem mondtam ilyet. Ha valamit, akkor azt mondtam, mindenki követ el hibákat.”

May azt mondja, hogy ez az utolsó alkalom, hogy foglalkozik a drámával, amely reakciókat váltott ki a netezőkből, mivel az ügy továbbra is beszélgetést indít az akadálymentesítésről és a jelbeszéd normalizálásáról.

Betöltés...
Keresés
Keresés