Egyre olcsóbb videókártyák?! – Az NVIDIA bejelentette, hogy dolgozik az árak kiigazításán

A vállalat játékpiacról származó bevétele negyedévről negyedévre 44%-kal csökkent, amit az NVIDIA vezérigazgatója „jelentős visszaesésnek” nevezett. A vállalat korábban 8,1B USD bevételt prognosztizált a negyedévre, de az előzetes eredmények 1,4B dollárral alacsonyabb, 6,7B dolláros bevételt mutatnak.

Ezért az NVIDIA most a partnerekkel együtt dolgozik az árak és a készletek kiigazításán, ami a harmadik negyedévben javíthatja az eladásokat.

„A negyedév előrehaladtával jelentősen csökkentek a játéktermék-eladási előrejelzéseink. Mivel arra számítunk, hogy az eladást befolyásoló makrogazdasági feltételek továbbra is fennállnak, a játékpartnerekkel együtt intézkedéseket tettünk az áraink és készleteink kiigazítására.” –  mondta Jensen Huang, az NVIDIA alapítója és vezérigazgatója.

A harmadik negyedév végén várható, hogy az NVIDIA nyilvánosságra hozza a következő generációs GPU-sorozattal, nevezetesen a GeForce RTX 40-nel kapcsolatos terveit. Úgy vélik, hogy az RTX 30-as sorozat gyengébb eladásai és a felesleges készletek miatt az NVIDIA kénytelen volt feladni a next-gen korai megjelenésére vonatkozó terveit.

A gyengébb eladások valószínűleg a kriptopénzek összeomlásának és a COVID utáni piacnak az eredményei, ahol a PC-s hardverek iránti kereslet alacsonyabb.

Lehet, hogy itt az idő beszerezni egy RTX 4090-et? 😛

Betöltés...
Keresés
Keresés