Flash exploit miatt tiltotta a Riot a Valorant kompetitív meccseit – Íme a részletek!

A szóban forgó exploit pofonegyszerűen előállítható volt a Valorant egyetlen beállításának, a Hide User Interface In Game (felhasználói felület elrejtése a játékban) beállításának megváltoztatásával.

A játékosoknak csak be kellett állítaniuk ezt, és Breach, Phoenix, Skye, Yoru és KAY/0 flashjei már nem is működtek rendeltetésszerűen.

A beállítás célja, hogy láthatatlan legyen a felhasználói felület a játékosok képernyőjén,

de a hiba miatt ez azzal járt, hogy az ellenséges és szövetséges flashek nem működtek a képernyőn.

Az exploitra a Sentinels játékosán, Jordan ‘Zellsis’ Montemurron keresztül hívták fel a nyilvánosság figyelmét.

A videóban Zellsis megváltoztatta a beállításait, és egy szövetségesével flashelt, amint elkezdődött a kör. Csapattársa teljes egészében flashelve lett elméletben, de Zellsis a gyakorlatban még mindig teljes látótávolsággal rendelkezett. Ezután egy ellenséges Phoenix flashel is tesztelte, és még mindig tökéletesen látott.

Edzője, Shane “Rawkus” Flaherty hallható volt, amint a háttérben hitetlenkedve kiabál.

Más Valorant játékosok és személyiségek a nap folyamán megosztották az exploitot, hogy elterjedjen a hír, és elérje a Riotot a javítás érdekében. Mivel a Riot tudomást szerzett a problémáról, a Competitive queue-t letiltották.

Ennek eredményeképp egy rövid ideig csak alkalmi játékokat lehetett játszani, amíg a fejlesztők a javításon dolgoztak.

Szerencsére a rajongóknak nem kellett túl sokat várniuk. Alig öt órával a queue leállítása után a Riot bejelentette, hogy az exploitot megoldották, és a kompetitív játék újra online volt.

Mit gondoltok, hogy lehet egy ilyen exploitot ilyen könnyen előállítani? 

Betöltés...
Keresés
Keresés