Tárgyakkal, meta bajnokokkal és petekkel kísérletezik a Riot Games

A Riot Games egy fejlesztői frissítést tett közzé, amelyben részletesen ismerteti a League of Legends jungle szerepkörét érintő korai változásokat. Ezeknek a frissítéseknek és változtatásoknak néhány iterációja várhatóan akkor lép életbe, amikor a 2023-as előszezoni patch még idén megjelenik.

Az egyik legfontosabb tényező, amivel a Riot a tegnapi fejlesztői frissítésben foglalkozott, az az eltérés volt, ahogyan a jungle pozíciót a kompetitív League legmagasabb szintjein játsszák a hétköznapi solo queue játékokhoz képest.

Konkrétan a Riot prioritásként kezeli, hogy “csökkentse a belépési korlátot”, amikor a jungle körüli játéktudásról és stratégiákról van szó. Ezen kívül a Riot kitért arra is, hogy a profi játékban a jungle meta drasztikusan más, mint a ranked ladderen.

“Jelenleg nem reális elvárni, hogy a rengeteg különböző karakter életképes legyen a legmagasabb játékszinteken, mert sokan egyszerűen nem tudják eléggé optimalizálni a cleareket ahhoz, hogy megállják a helyüket a többiekkel szemben” – magyarázta a Riot.

Ezt szem előtt tartva a Riot tanulmányozza, hogy a junglerek hogyan kommunikálnak a csapattársaikkal, hogyan építik fel a jungle itemeket, valamint a játékosok útvonalát is a jungle-ben.

A fejlesztők még arra is utaltak, hogy a jövőben “segédeszközöket” hoznak a jungle-ben való eligazodáshoz. A Riot szeretné megkönnyíteni a junglerek életét, elérhetőbbé téve a pozíciót az új játékosok számára, akik be akarnak ugrani a szerepbe.

Persze úgy, hogy közben a veteránok számára is élvezetes maradjon az egész. 

“A cél itt abszolút nem az, hogy “butítsuk” a jungle-t, vagy megszüntessük a tudásod fitogtatásának lehetőségét, hanem az, hogy a jungle a megfelelő helyeken legyen összetett” – mondta a Riot.

A legnagyobb változás, ami a jungle-be érkezik, az a “petek” bevezetése.

Ezek a kedvencek követni fognak téged a Summoner’s Riftben, és segítenek majd a táborok kiürítésében és a semleges célok elfoglalásában. Minél többet teszel a jungle-ben, annál erősebb lesz a háziállatod.

Végül a kisállatod elég erős lesz ahhoz, hogy növelje a bajnokod erejét.

Egyelőre nincs hivatalos információ arról, hogy ezek a petek hogyan fogják megváltoztatni a játékmenetet a jungle pozícióban, de a játékosok várhatóan még az előszezon előtt további részleteket fognak megtudni a játék legújabb “kiegészítőjéről”.

A Riot tervezi, hogy a jungle-pozíció más alapvető játékmenetbeli szempontjaival is foglalkozik majd, beleértve a Scuttle Crab hatását, a térképen keresztüli inváziók gyakoriságát és a jungler szükségességét az epikus szörnyek leküzdésében.

Bár egyelőre nem sok konkrét játékmenetbeli változtatást terjesztett elő a League csapata, a mai frissítéssel mégis komoly mennyiségű ötletet kaphattak a játékosok, amelyeket a fejlesztők felvetettek.

A League előszezoni javításai hagyományosan novemberben jelennek meg, így még bőven van idő arra, hogy a jungle-re vonatkozó változásokkal kapcsolatban további információk jelenjenek meg.

Mit gondoltok, az eddig felvetett változásokról?

Betöltés...
Keresés
Keresés