A Nintendo elnöke beszélt a szexuális zaklatással kapcsolatos vádakról

A Nintendót, pontosabban annak amerikai ágát újabb zaklatási vádakkal sújtották, mivel női vállalkozók és alkalmazottak szólaltak meg a játékóriás állítólagos diszkriminatív viselkedéséről.

A Nintendo of America-nál dolgozó nők azt állították, hogy egyes férfi kollégák “igazán durva vicceket és megjegyzéseket” tettek, és megtorlással fenyegették őket, ha jelentik az eseteket a HR-nek – beleértve az elbocsátást is.

Ezeket a történeteket a Kotaku augusztus 16-i jelentése vázolta fel.

A jelentés Melvin Forrestet, a vállalat egyik legjobb terméktesztelőjét is megnevezte, mint olyan, aki bátorította ezt a kultúrát. “Eléggé köztudott volt, hogy megjegyzéseket tett, ráhajtott az emberekre, szerette mondogatni a munkatársaknak, hogy “Ó, ő olyan gyönyörű”” – mondta egy tesztelő.

Más tesztelők szerint a terméktesztelő csapaton belüli környezet “néha olyan volt, mint egy diákszövetség”.

A Kotaku beszámolójával egy napon a Nintendo of America elnöke, Doug Bowser belső üzenetet küldött az alkalmazottaknak és a vállalkozóknak, amelyben arra kérte őket, hogy beszéljenek, ha bármilyen zaklatással szembesültek.

“Szigorú irányelveink vannak, amelyek célja, hogy megvédjük alkalmazottainkat és munkatársainkat a nem megfelelő viselkedéstől, és elvárjuk, hogy mindenki, aki nekünk dolgozik vagy velünk dolgozik, teljes mértékben betartsa ezeket az irányelveket” – írta.

“Mindig kivizsgáltunk minden olyan állítást, amelyről tudomást szereztünk, és aktívan vizsgáljuk ezeket a legutóbbi állításokat is”.

A vállalat belsőleg is beszélt már a szexuális zaklatási problémákról.

kép/forrás: dexerto, kotaku, built in chicago

Betöltés...
Keresés
Keresés