Nehéz a streamer sors: „Kezelhetetlen, hogy több ezer rajongód van!”

A Twitch streamer Stephen ‘jorbs’ Flavall nyíltan beszélt arról, hogy a több ezer nézőnek való streamelés valójában milyen hatással van a mentális egészségére. Népszerű Twitch alkotónak lenni minden bizonnyal sokak számára álomkarriert jelent.

Azonban, mint sok más, a nyilvánosság előtt betöltött szerepnek, a streamingnek is vannak hátrányai. A Twitch több nagy neve nyíltan beszélt már a küzdelmeiről, és a megszokottól talán több szünetet is tartanak a mentális egészségük érdekében.

A streamer ‘jorbs’ 15 nézővel kezdte a platformon. Ahogy nőtt a népszerűsége, úgy kezdte „kezelhetetlennek” érezni a helyzetet.

Az npr-nek adott interjújában azt állította, hogy karrierje elején élvezte a streamelést a kis közönségének. Aztán, ahogy az egyidejű nézettségi száma 200-ra emelkedett, elkezdett „kimerülni”.

„Most körülbelül 2000 nézőm van” – tette hozzá jorbs.

„Amikor ennyi ember kérdezget és mondja meg, hogy mit csinálj, az teljesen kezelhetetlenné válik. Elkezdtem szorongani, a pánikroham határát súrolva”. Ez még odáig is eljutott, hogy nem akart szabadságra menni, nehogy az a nézők kárára váljon.

Most mégis „következetesen” számíthat a nézőire, amikor visszatér.

Nem ‘jorbs’ az egyetlen, akinek problémái voltak ezzel. Haelian nagy visszatetszést kapott a rajongóktól, miután úgy döntött, hogy szünetet tart a Hades játékban. Amikor elkezdett időt szentelni más címeknek, a nézőszámai zuhanórepülésbe kezdtek.

Azt állította: „Minden tartalomgyártó átesett már ezen, különösen azok, akik játékokkal foglalkoznak.

Ti mit gondoltok ezekről a témákról? 

Betöltés...
Keresés
Keresés