Valódi gyerekeken tesztelték a Tesla FSD módját, a YouTube eltávolította a videót

A YouTube nemrégiben eltávolított a platformjáról egy pár videót, amelyekben amatőr járműbiztonsági teszteket végző sofőrök saját gyermekeiket használták az utakon.

A Full-Self Driving valódi gyerekekkel való tesztelésének ötlete azután merült fel, hogy a Twitteren közzétettek egy videót, illetve egy konkurens reklámkampányt, ami azt mutatta, hogy a Tesla autók nem érzékelik az eléjük helyezett, gyerekméretű bábukat. Ennek hatására a Tesla-rajongók vitát indítottak a funkció korlátairól.

A Whole Mars Catalog, a Tesla befektetője, Omar Qazi által működtetett Twitter- és YouTube-csatorna később arra célzott,

hogy valódi gyerekek bevonásával készítenének egy videót, hogy bebizonyítsák az eredeti eredmények téves voltát.

A “Does Tesla Full-Self Driving Beta really run over kids?” címet viselő videó később felkerült a Whole Mars Catalog YouTube-csatornájára, amelyben egy Tesla sofőr a saját gyerekeivel teszteli az autója Full Self-Driving funkcióját.

A videó során egy gyerek méretű bábuval tesztelnek, majd átkelő gyermekével újra megpróbálja. Az autó mindkét alkalommal megáll, mielőtt elérné a gyerekeket, de természetesen ez nem kifogás a YouTube számára.

A vitatott Tesla-videót azóta eltávolították, mert megsértette a platform kiskorúakat veszélyeztető tartalmak elleni közösségi irányelveit.

Betöltés...
Keresés
Keresés