Több milliárdos perrel néz szembe a Sony – Visszaélt piaci erejével?!

A Sonyt 5 milliárd fontra perlik, mert állítólag megsértette a versenyjogot, és visszaélt piaci erejével, hogy tisztességtelen feltételeket kényszerítsen ki a játékkiadókra és -fejlesztőkre, drágítva ezzel az árakat a vásárlók számára – írja a Sky News.

A keresetet Alex Neill, a fogyasztói jogok bajnoka nyújtotta be, aki azt állítja, hogy a vállalat „átverte az embereket”, mivel állítólag 30%-os jutalékot számítottak fel a PlayStation Store-on keresztül történő digitális vásárlások után.

A keresetbe minden olyan brit lakos beletartozik, aki 2016. augusztus 19. óta vásárolt digitális játékot vagy kiegészítő tartalmat közvetlenül a PlayStation Store-ból, és végül kártérítésre számíthat.

A jelentések szerint a kamatok nélkül a becsült kártérítés személyenként 67 és 562 font között mozog – összesen állítólag 5 milliárd fontot számlázhattak túl a vásárlóknak.”A Sony számára véget ért a játék” – mondta Neill asszony.

„Ezzel a jogi lépéssel kiállok azon több millió brit emberért, akiket akaratlanul túlszámláztak. Úgy véljük, hogy a Sony visszaélt a helyzetével, és átverte a vásárlóit”.

Az ügyben egyelőre még nem született ítélet, és a PlayStation többi vásárlójáról még nem esett szó. 

Betöltés...
Keresés
Keresés