Facebook stream közben fulladt medencébe egy fiatal nő

Hellen Wendy Nyabuto éppen egy Facebook streammel ütötte el az időt, amikor a múlt héten a medencébe ugrott és megtörtént a tragédia. A 23 éves egészségügyi dolgozó, aki Torontóban élt, válaszolgatott a nézőknek, mielőtt folytatta volna az úszást.

Holttestét órákkal később a medence alján találták meg.

Testvére szerint az Ontario állambeli Collingwoodban történt a szörnyűség, abban a városban, ahol dolgozott. Apja, az 56 éves Nyabuto John Kiyondi kenyai otthonából nyilatkozott a CNN-nek: “Megnéztem a videót. Sírtam. Szörnyű”.

“Két nappal a halála előtt beszéltünk. Úgy tűnt, minden rendben van vele, és nagyon boldog voltam” – mondta. Nyabuto az öccsével, Enockkal élt együtt, részmunkaidőben dolgozott, miközben ápolónőnek tanult – mondta a családja.

Wendy édesapja, aki kisbirtokos gazdálkodó a délnyugat-kenyai Kisiiben, azt mondta, hogy most, hogy lánya elment, újra a nulláról indul. “Anyagilag segített nekem a testvérei taníttatásában, különösen az iskolaköltségek és más kiadások tekintetében”.

Most már csak azt szeretné, ha lánya holttestét visszaküldenék Kenyába.

“A hagyományaink szerint az embert ott kell eltemetni, ahol született” – mondta. Wendy holttestének hazaszállítása meg fogja terhelni a család szűkös anyagi forrásait, és Enock elmondta, hogy elindítottak ezért egy GoFundMe kampányt.

Részvétünket fejezzük ki családjának és barátainak.

forrás: CNN

Betöltés...
Keresés
Keresés