A videókártyahiány hivatalosan is véget ért, nincsenek többé felfújt árak

Az előző héten beszámoltunk a PS5 konzolok áremeléséről, ami lehet, hogy 2024-ig nem is fog enyhülni, és e mellett még mindig hiánytermék a Sony konzolja.

Közben a PC-s játékok világa is érintett, ám úgy látszik, hogy most végre szebb idők következnek.

Ahogy az Ars Technica beszámol róla, nemrég még hihetetlenül nehéz volt GeForce GPU-t találni, amelyet a nagy kereslet és az alacsony raktárkészlet miatt aranyáron árultak, de mostanra fordult a kocka.

Az Nvidia vezérigazgatója, Jensen Huang a vállalat 2023. második negyedévi eredménybeszámolója során elárulta, hogy az Nvidia most „felesleges készlettel” rendelkezik az RTX 3000-es sorozatú GPU-kból.

Állítólag az Nvidia „programokat indított a jelenlegi termékeink árpozícionálására, hogy felkészüljenek a következő generációs termékekre”, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy csökkenteni fogják az árakat, hogy többet adjanak el, és helyet csináljanak a következő generációs GPU-knak.

Hogy ez valóban tükröződik-e a bolti árképzésben, azt még nem tudni – lehet, hogy csak a kiskereskedők kapják olcsóbban. Onnantól minden a regionális árképzésen múlik.

A PS5-ös helyzethez képest ez elég nagy változást jelent, nem csak azért, mert most már többletkészlet van a GPU-kból, hanem a potenciális árcsökkenés miatt is.

Lehet itt az ideje PC-re váltani?

Betöltés...
Keresés
Keresés