Az AMD bemutatta az új videókártyáját RDNA3 architektúrával és egy jó hírrel!

A dizájn a Radeon RX 6950XT sorozathoz hasonlóan fekete színösszeállításban maradt. A teaser képen nem látható a tápcsatlakozó rész, és azt sem erősíti meg, hogy pontosan melyik modell látható, de a vastagságot tekintve egyértelmű, hogy egy csúcskategóriás modellről van szó.

Az élő bemutató során az AMD vezérigazgatója megerősítette, hogy az AMD laborjaiban jelenleg is fut egy Radeon 7000-es, és a teljesítménye „teljesen csodálatosnak” ígérkezik. Emellett megerősítette korábbi állításait, miszerint a közelgő architektúra 50%-os teljesítmény/watt növekedést fog nyújtani az RDNA2-hez képest.

Az AMD az új Radeon kártyát az új Ryzen zászlóshajó CPU (7950X) mellett mutatta be egy első nyilvános demó keretében. Az AMD a Lies of P-t választotta a demóhoz.

A vállalat a GPU-t 4K felbontásban, Ultra beállításokkal demonstrálta, amely az előgyártott RDNA3 GPU-n futott.

Az AMD Radeon RX 7000-es széria RDNA3 chiplet kialakítással rendelkezik, és amíg a pletykák tartanak, a zászlóshajó modell állítólag Navi 31 GPU-t tartalmaz majd 12288 Stream Processzorral és akár 24 GB GDDR6 memóriával.

A vállalat nem árulta el az új GPU-sorozat megjelenési dátumát, de Lisa Su megerősítette, hogy az új architektúra még idén elkészül.

Mit gondolsz, érdemes rálesni a piros csapatra?

Betöltés...
Keresés
Keresés