A Pokémon Company beperel hat kínai céget – Másolták őket?!

A Pokémon Company pert indított 6 kínai cég ellen szerzői jogok megsértése és tisztességtelen versenyzői magatartás miatt. Több mint 72 millió dolláros kártérítést és nyilvános bocsánatkérést követel a főbb közösségi médiaplatformokon, játékoldalakon és alkalmazásboltokban.

Mindezt egy mobiljáték miatt. 

A Pocket Monster Reissue egy olyan mobiljáték, amelyben nem Pokémonokat kell gyűjteni és egy fordulóalapú rendszerben harcolni velük, és amelynek grafikája hasonlóságot mutat a Pokémon-franchise népszerű karaktereivel, például Ash Ketchummal.

A kínai videóoldalakon található gameplay videókból kiderül, hogy az edzhető szörnyek többsége eredeti tervezésű. A Pocket Monster Reissue 2015 óta működik a főbb kínai alkalmazásboltokban, az egyik alperes, a Jiangyin Zhongnan Heavy Industries Co. tőzsdei bejelentése szerint.

A játék az első évben havonta több mint 4 millió dollárt hozott, és a cég nyeresége minden évben nőtt.

A Pokémon csak nemrég kezdett el hivatalosan is betörni a kínai piacra. A Pokémon Sun és Moon voltak az első játékok, amelyek hivatalos kínai portot kaptak. A Pokémon Gót 2017 óta betiltották a közlekedésbiztonsági aggályok miatt.

A perről egyelőre több még nem derült ki.

forrás: ITT 

Betöltés...
Keresés
Keresés