Mi lesz utána?! – A Call of Duty még „néhány évig” megjelenik PS-en

Szeptember 1-jén Phil Spencer, az Xbox vezérigazgatója sajtóközleményt adott ki, amelyben megerősítette a vállalat azon szándékát, hogy az Activision Blizzard 70 milliárd dolláros felvásárlásának jóváhagyásától függően a Call of Duty-t a Game Passhoz adja.

Spencer azt is megerősítette, hogy: „Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a Call of Duty ugyanazon a napon, amikor a játék máshol is megjelenik, PlayStationön is elérhetővé váljon”.

A PlayStation-játékosok azonban még mindig aggódnak, hogy a CoD esetleg Xbox konzol-exkluzív lesz.

Azonban a Sonyval aláírt megállapodás azt jelzi, hogy a franchise marad a PlayStationön, legalábbis a belátható jövőben.

A PlayStation 2014 óta rendelkezik a Call of Duty kizárólagos marketingjogával. A szerződés teljes körű részletei nem ismertek nyilvánosan, így a lejárati dátum is bizonytalan.

A Verge-nek adott nyilatkozatából kiderült, hogy Spencer januárban írt alá egy megállapodást a Sonyval, hogy a Call of Duty „még néhány évig” a PlayStationön maradjon.

Anélkül, hogy az összes részletet ismernénk, Spencer azt állította, hogy ez „egy olyan ajánlat, amely jóval túlmutat a tipikus játékipari megállapodásokon”.

Tom Henderson úgy tudja, hogy a Sony és az Activision Blizard megállapodása 2026-ig tart, de hivatalos dátumot nem tudott megerősíteni.

Ez az időintervallum a következő három Call of Duty-játékra vonatkozna.

A Modern Warfare 2 október 28-án jelenik meg minden platformon. A PlayStation játékosok azonban hamarabb, szeptember 16-án kezdődő első bétahétvégén vehetik kézbe a játékot, szeptember 22-én pedig minden platform csatlakozhat a bétához.

Ha a Microsoft megállapodása létrejön, érdekes lesz látni, hogy az Xbox hogyan kezeli a PlayStation-exkluzívokat a jövőben.

Mit gondoltok, van ok az aggodalomra?

Betöltés...
Keresés
Keresés