Úgy látszik, hogy Amerikában az alma a király! – Lehagyta az iPhone az Androidot

A Counterpoint Research adatai szerint az Apple iPhone-jai megelőzték az Android készülékeket, és az Egyesült Államokban használt okostelefonok több mint felét teszik ki.

Az iPhone-ok aktív telepített bázisa a június végével zárult negyedévben lépte át az 50%-os határt,

míg a Google Android operációs rendszerét használó más mobilmárkák – élükön a Samsunggal, a maradékot tették ki.

Az androidos telefonok 2008-ban jelentek meg a piacon, egy évvel az iPhone debütálása után, és az NPD csoport szerint 2010-ben előzték meg az iOS-telepített bázist. Az azt megelőző három évben a telefoneladásokat a Nokia, a Motorola, a Windows és a Blackberry uralta.

Az iPhone az Apple-t a világ legnagyobb vállalatává tette, a piaci kapitalizációja 2,5 billió dollár. Az iPhone-ok telepített globális bázisa 2020-ban meghaladta az 1 milliárd készüléket. Tim Cook vezérigazgató nemrég azt mondta, hogy az Apple “júniusi negyedéves rekordot állított fel a váltók”, vagyis az Androidról az iOS-re váltó fogyasztók tekintetében.

Az Apple szeptember 7-én, szerdán, a “Far Out” médiaeseményen mutatja be a következő generációs iPhone 14 sorozatot, ahol várhatóan az Apple Watch Series 8-as sorozatú órája is debütál.

Várhatóan lesz egy 6,1 hüvelykes iPhone 14, egy 6,7 hüvelykes iPhone Max, egy 6,1 hüvelykes iPhone 14 Pro és egy 6,7 hüvelykes iPhone 14 Pro Max. Idén nem lesz 5,4 hüvelykes iPhone “mini”, az Apple inkább a nagyobb készülékeket választja.

Neked milyen telefonod van?

Betöltés...
Keresés
Keresés