Rohamos csökkenésbe kezdhet a DDR5-ös memóriák ára!

A DigiTimes Asia friss jelentése szerint a DDR5 memóriaárak várhatóan 2022 második felében és 2023-ig zuhanni fognak, ami mindenképpen segíthet azoknak, akik új számítógépet szeretnének építeni.

A becslések szerint a DDR5 memóriák árazása megközelíti, ha nem is éri el az előző DDR4 memóriamodulok árazását,

ami lehetővé teszi, hogy több felhasználó váltson az újabb technológiára.

Az AMD Ryzen 7000-es szériája a DDR5-öt fogja reflektorfénybe állítani, mivel rendszerei csak az újabb memóriamodulokkal kompatibilisek. Ez az újabb generációra való összpontosítás lehetővé teszi, hogy a DDR5 a következő években a legtöbb rendszerben az élvonalba kerüljön.

A vállalat több DDR5 memóriagyártóval dolgozik együtt, hogy olyan “EXPO” készleteket kínáljon, amelyek a legjobb élményt nyújtják majd a közelgő AM5 platformon.

Az árcsökkentés nemcsak az AMD-t tartja versenyképesnek a piacon, hanem az Intelnek is kedvez.

A 2021-es árakhoz képest a DDR5-4800 32 GB-os kétcsatornás készletekben jelenleg 149,99 dollár körüli összegbe kerül, így a magasabb frekvenciájú készletek árazása megegyezik a DDR4 néhány évvel ezelőtti árazásával. A CL36-os időzítésű, 32 MB-os kétcsatornás, 6000 Mbps sebességű kit ára 239,99 dollár volt.

Az olvasóknak érdemes megjegyezniük, hogy ezek a memóriamodulok 2022 elején a jelenlegi ár duplájába kerültek, ha nem magasabbak, a prémium DDR5 modulok ára elérte a 900 dollárt. Ha a 2021-es év volt példa a memóriamodulok agresszív árazására, akkor várhatóan a jövő év folyamán is erre kell számítani.

Mit gondolsz, megengedhetik maguknak az emberek az új memóriák vásárlását?

Betöltés...
Keresés
Keresés