Hét GFUEL munkatárs repült, mert panaszkodtak a toxic főnökre – WTF?

Júniusban a GFUEL energiaital-gyártó cég komoly visszhangot váltott ki, amikor rejtélyes körülmények között kirúgott hét tehetséggondozót, aminek hatására több mint 70, a GFUEL partnereként dolgozó influencer vetett véget a márkával való kapcsolatának.

Ám a Digiday friss jelentése új fényt derít a hét tehetségmenedzser kirúgásához vezető körülményekre.

A GFUEL jelenlegi vezérigazgatója, Cliff Morgan által 2012-ben alapított magán energiaital-gyártó cég hamarosan az egyik legnagyobb italmárkává vált a játékiparban, hatalmas szponzori szerződéseket kötve olyanokkal, mint Pewdiepie, moistcritical, több FaZe tag, Ninja, Danucd és sokan mások.

Most új jelentésének köszönhetően több információ látott napvilágot az ellentmondásos kirúgásokról.

A legnagyobb pillanat egy június 14-i videohívás során történt, amelyen a vezérigazgató és hét tehetségmenedzser vett részt – olyan emberek, akik közvetlenül a különböző influencereknek és tehetségeknek jelentenek.

Állítólag a hívás során Cliff Morgan vezérigazgató többször is a GFUEL tehetségmenedzsereit hibáztatta a csökkenő eladásokért, és a korábban elbocsátott munkatársakat  „lusta köcsögöknek” nevezte.

Ha ez nem lett volna elég, a hívásban résztvevő tehetségmenedzsereket „retardáltaknak” titulálta, és azt mondta nekik, hogy fokozzák a munkájukat és növeljék az eladásokat.

Végül azzal zárta a megbeszélést, hogy megígérte, hogy senkit sem fog kirúgni.

Az értekezletet követően a hét tehetséggondozó közül, akik részt vettek rajta, öten közvetlenül a HR-nek jelentették a vezérigazgató viselkedését. Másnap ezt az öt menedzsert és azt a kettőt, aki nem tett panaszt, mind kirúgták.

Amikor felkeresték a GFUELT, azt mondták, hogy az alkalmazottakat a „teljesítmény hiánya” miatt rúgták ki, és mindez a vállalat átszervezésére tett erőfeszítés része volt.

A GFUEL azt is megerősítette, hogy Morgan a megbeszélésen valóban azt mondta, hogy „lusta köcsögök”, de úgy tűnik, hogy ez csak egy „általános leírás” volt, amit használt, és nem volt konkrét kritika senkivel szemben.

Nem ez az első alkalom, hogy Morgan forró vízbe került.

2019-ben a Twitteren „hazug picsának” nevezett egy női streamert.

Mit gondoltok, az összes alkalmazottal így bánik a vezető?

Betöltés...
Keresés
Keresés