Újabb lövöldözést közvetítettek a Facebookon – Négyen meghaltak

Letartóztattak egy 19 éves férfit, aki lövöldözős ámokfutásba kezdett Memphisben. Tettét egy ideig a Facebookon is közvetítette, legalább négy embert megölt és hármat megsebesített – közölte a rendőrség.

Ezekiel Dejuan Kelly halálos ámokfutása szerdán 12:56-kor kezdődött és körülbelül 20:30-ig tartott.

A lövöldözések után Kelly a Mississippi állambeli Southavenben, Memphistől délre egy autóst rabolt el, majd az áldozat Dodge Challengerével elhajtott – mondta Cerelyn „CJ” Davis rendőrfőnök, hozzátéve, hogy az autórablás áldozata nem sérült meg.

A gyanúsított a rendőrfőnök szerint hátrahagyott egy terepjárót, amelyet egy nőtől lopott el, akit állítólag lelőtt aznap este.

Ezekiel Dujuan Kelly, az elkövető

„A gyilkossági osztály és más nyomozóegységek jelenleg is aktívan dolgoznak ezeken a helyszíneken, és számos bűncselekmény vádja van folyamatban” – mondta Davis csütörtök kora reggel tartott sajtótájékoztatóján az újságíróknak.

„Legalább nyolc helyszínről van szó” – tette hozzá. 

A rendőrfőnök szerint Kelly néhány tettét rögzítette a Facebookon, többek között azt is, amikor tüzet nyitott egy üzletben, nem sokkal este 18 óra előtt. A Meta szóvivője az ABC Newsnak elmondta, hogy a tartalmat azonosították és eltávolították.

A nyomozás még tart. 

forrás/kép: ABC News, Brad Vest / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images / AFP

Betöltés...
Keresés
Keresés