Az Apex kontroller játékosai felfedeznek egy újabb hatalmas előnyt a MnK-val szemben

A konzolos és PC-s FPS-játékok közötti crossplay először tette lehetővé a játékosok számára az interakciót, áthidalta a szakadékokat, és egyesítette a játékosbázisokat.

Ugyanakkor ez viták lavináját is kiváltotta a tisztességtelen előnyökről.

A kontrolleres játékosok számára kedvező az aim-assist. A funkció segít a játékosok célkeresztjét az ellenségeken tartani, ezzel kompenzálva a hüvelykujjas botkormány „irányíthatatlanságát”.

Néhány Apex Legends játékos úgy véli, hogy a kontrolleres játékosok tisztességtelen előnyben vannak. Az FPS játékok koronázatlan királya, shroud arra hivatkozott, hogy a játékosoknak nem kell kompenzálniuk a recoilt, a 100 Thieves egyik játékosa, NiceWigg pedig azzal érvelt, hogy a kontrolleres játékosok dominálnak a közeli harcokban, az aim-assistnak köszönhetően.

A 100 Thieves streamer most a kontrolleres játékosok új előnyéről, a Steam bindek használatáról is nyilatkozott.

Teq, az Apex Legends profi játékosa megosztott egy klipet, amelyben egy kontrolleres játékos a Steam-konfigurációk használatának köszönhetően dominál, amelyeket a játékosok maguk módosíthatnak.

NiceWigg kommentálta a posztot, és megkérdezte, hogy a mozgást a „Steam bind cuccal” végezték-e.

A Steam konfigurációs funkciója lehetővé teszi a játékosok számára, hogy a WASD-t a kontrollerhez kössék, ami megnyitja az utat a könnyebb tap-strafing előtt. A kontrolleres játékosok ugyanazt az irányítást használják, de megkapják a billentyűzet és az egér mozgási lehetőségeinek további előnyeit.

A tap strafing élesebb mozdulatokat és a megszokott slide jumpoknál keményebb fordulatokat biztosít, az air-strafing és a bunny hopping kombinációját használva. Ha helyesen csinálod, a karaktered teljes 180 fokos fordulatot tud végrehajtani, ami felettébb hasznos a tűzharcokban.

A kontrolleres játékosok ugyanolyan gyors és pörgős mozgási sebességgel, valamint aim-assistal rendelkeznek, ami minden lövöldözést rémálommá tesz az egér és billentyűzet használók számára.

Teq így érvelt: „mnk (egérrel és billentyűzettel) egyszerűen értelmetlen játszani ezen a ponton”.

kép: Dazs

Betöltés...
Keresés
Keresés