Ez csúnyán megdobja majd a villanyszámlád! – Kiszivárgott az RX 7900XT PCB alaprajza

A szivárogtató nem akar harcba bocsátkozni az AMD vagy NVIDIA GPU-k különböző specifikációit megosztó szivárogtatókkal. Ezek ugyanis az utóbbi időben mindenhol felröppentek, de minél közelebb kerülünk az új szériák megjelenéséhez, annál pontosabbak lesznek.

Ám sikerült megszereznie az új AMD Radeon kártya, állítólag az RX 7900XT PCB alaprajzát, de lehet ez egy egyedi változat.

Az elrendezés megerősíti, hogy az RX 7900XT 7 chiplettel rendelkező AMD Navi 31 GPU-val rendelkezik. A kártyát három 8 tűs tápcsatlakozó táplálja, ami maximum 450 W-os teljesítményt jelent – jegyzi meg. Ez azonban nem zárja ki, hogy az AMD 16 tűs 12VHPWR csatlakozókat fog használni, de eddig erre utaló jelet nem láttunk.

Igor megerősíti, hogy az RX 7900XT összesen 24 GB GDDR6 memóriával rendelkezik, amelyek 4-es csoportokban helyezkednek el a GPU körül. A kártya 21 feszültségátalakítóval van felszerelve, amelyek a GPU, a memória, a SOC és a VDDCI között oszlanak meg.

Kiderült, hogy a kártya négy kijelzőcsatlakozóval rendelkezik, három DisplayPorttal és egy HDMI-vel. A támogatott szabványról nincs információ, de egyelőre nagy valószínűséggel DisplayPort 2.0 és HDMI 2.1 lesz.

A pletykák szerint az AMD RX 7900XT egy fullos Navi 31 GPU-val és 12288 Stream processzorral kell, hogy rendelkezzen. A GPU egy GCD-t (Graphics Die) és hat MCD-t (Memory dies) használ. Az 1 rétegű MCD állítólag akár 96 MB Infinity Cache-t is biztosíthat.

Az AMD a múlt hónapban már bemutatta az RDNA3 GPU-t egy rövid játékdemóban. A vállalat egyelőre nem árulta el az új Radeon RX 7000-es sorozatának megjelenési dátumát, de erről talán többet hallhatunk, amint a Zen4-alapú Ryzen 7000-es CPU-sorozat a boltok polcaira kerül.

Mit gondoltok, mennyibe fog fájni?

Betöltés...
Keresés
Keresés