Az EA szerint a CoD bizonytalan jövője „óriási lehetőség” a Battlefieldnek

A Call of Duty és a Battlefield franchise – az elmúlt nagyjából egy évtizedben – olyan volt, mintha egy érem két oldala lenne. A nemrégiben megjelent Battlefield 2042 sikertelen megjelenése azonban azt jelentette, hogy a fejlesztő EA újragondolta, hogyan lépnek tovább a szériával.

Andrew Wilson, az EA vezérigazgatója hosszasan beszélt arról, hogy mit tanultak a legutóbbi játékukból, és hogy a CoD exkluzív címmé válása hogyan hathat a Battlefieldre kedvezően.

Bár azzal kezdte, hogy elismerte, hogy a Battlefield csapata nem éppen „úgy teljesített az elmúlt két iterációban, ahogy kellett volna”, Wilson a továbbiakban kiemelte a sorozat izgalmas jövőjét. Különösen azt, hogy a világos jövőképük és a jövőbe mutató irányvonaluk révén előnyt szerezhetnek a Call of Duty nem éppen biztos jövőjével szemben.

„Egy olyan világban, ahol kérdéses lehet a Call of Duty jövője és az, hogy milyen platformokon lesz, vagy nem lesz, a platformfüggetlenség és a Battlefielddel való teljes keresztplatformos együttműködés szerintem óriási lehetőséget jelent” – mondta.

Az egyik legnagyobb aggodalom az Activision/Blizzard Microsoft általi felvásárlását követően az, hogy a Call of Duty-sorozat a jövőben Xbox-exkluzívvá válik. És bár az Xbox-főnök Phil Spencer nyilvánosan azt mondta, hogy a franchise „még néhány évig” a PlayStationön marad, a CoD jövője még mindig nagyon is bizonytalan.

Ezt a bizonytalanságot a Battlefield, úgy tűnik, kész kihasználni.

A hónap elején az EA kifejezte elkötelezettségét a sorozat mellett, és hogy a Battlefield 2042 élményét javítja a játékosok számára. Wilson a Goldman Sachs rendezvényén tartott beszéde során azt is hozzátette, hogy a Battlefield-élmény lényege még mindig ugyanolyan erős, mint eddig.

„Rengeteg munka vár ránk ott. De a legmélyén ez egy rendkívüli IP. És amit a szórakoztatóipar világában láttunk, az az, hogy a nagyszerű IP ellenálló… Azt hiszem, most egy rendkívüli kreatív csapat vesz részt a Battlefieldben, akiknek hihetetlen ambícióik vannak, hogy a first-person shooter területet birtokolják.”.

Szerinted ez lehetséges?

Betöltés...
Keresés
Keresés