Minden, amit a következő PS5 modellről tudni lehet! – Megjelenés, ár, kivitelezés

Az Insider Gaming munkatársának, Tom Hendersonnak a jelentése szerint a Sony valamikor jövőre tervezi a PlayStation 5 elkerülhetetlen hardveres átdolgozását. A nagy változások között szerepel egy esetleges leválasztható lemezmeghajtó, ami egyeseket meglepett.

Bár ez egyelőre csak spekuláció, Henderson eddigi munkássága elég szilárd ahhoz, hogy úgy gondoljuk, ez lehet a Sony konzolja a jövőben. Azonban minden kiszivárgással kapcsolatban mindent kezeljünk némi fenntartással.

Amint azt már feljebb is említettük, a jelentés szerint az új PS5 levehető lemezmeghajtóval és új házzal fog rendelkezni.

Jelenlegi PS5, a meghajtó nélkül.

Feltételezhető, hogy ez a kiszivárgott „PS5 Slim” úgy érné el kisebb méretét, hogy a lemezmeghajtót teljesen kiiktatná egy külső meghajtó javára.

Ez lehetőséget adna a Sony számára, hogy lefaragjon a jelenlegi verziók által választott terjedelmes dizájnból.

A PS5 Slim egy illusztrációja, nem a hivatalos kinézete!

Várható ár:

Teljes mértékben arra számít a szivárogtató, hogy a PS5 következő verziójának ára jóval alacsonyabb lesz, mint a régebbi testvéréé. Míg a PS5 ára nemrégiben megemelkedett, a PS3 és a PS4 Slim sokkal olcsóbb árat hozott magával.

Persze az olcsóbb ár, illetve a kisebb kivitelezés azt is jelentené, hogy a teljesítmény is csökken, ami nem biztos, hogy jó párosítás a jövőre nézve.

Mikor kerülne piacra az új PS5 modell?

Tom Hendersen jelentése szerint a Sony a PlayStation 5 új változatának lehetséges 2023 szeptemberi megjelenési dátumát tartja szem előtt.

Maga a PS5 2020-ban jelent meg, a 2023-as megjelenés pedig a korábbi konzolgenerációkhoz igazítaná. A PS4 Slim és a PS3 Slim első iterációja is három évvel a megjelenésük után került piacra.

Eközben a PS2 Slim 2004-ben, négy évvel az eredeti után jelent meg, a PS One pedig közel hat évvel az 1994-es első megjelenés után.

A sima PS2, illetve a PS2 Slim.

Ám valóban szükségük van a gamereknek a Slim változatra? Jelenleg kétéves a PS5 és a mai napig nehéz lehet beszerezni, ami végképp megkérdőjelezi, hogy a Sony-nak valóban erre a projektre kellene-e fókuszálnia.

Ti mit gondoltok a Slim verziókról?

Betöltés...
Keresés
Keresés