A Valve hivatalosan is bejelentette a Steam vadonatúj funkcióját

A Valve bejelentette a Steam vadonatúj Steam Charts szekciójának megjelenését, amely lehetővé teszi a rajongók számára, hogy valós idejű frissítéseket lássanak a platform legnépszerűbb játékairól.

A vállalat elárulta, hogy a Steam Charts szekció már elérhető, és néhány hihetetlenül értékes funkciónak ad otthont.

A Steam Charts segítségével a játékosok valós idejű grafikonokat láthatnak mind a Steam legkelendőbb, mind a legtöbbet játszott játékairól, valamint heti és havi topsellerekről, új megjelenésekről.

A Steam hivatalos hírportálja szerint a vállalat kifejtette, hogy „ez az új rész a Steam régi „statisztikák” oldalát váltja fel, és jobb áttekintést nyújt arról, hogy mi a mostanában a menő a Steamen”.

Mostantól a Steam Charts az új legkelendőbb játékokat a teljes bevétel alapján fogja rangsorolni, ami magában foglalja a DLC-ket és a játékon belüli tranzakciókat is, „így mindannyian teljesebb képet kaphatunk arról, hogy a játékosok milyen játékokért lelkesednek, és milyen játékokat játszanak tovább”.

A Valve tisztázta, hogy a régi Top Sellers szekció nem tűnt el, és az érdeklődő játékosok továbbra is megtalálhatják azt a nyomkövetőt, ha bármelyik adott címke vagy műfaj oldalára kattintanak.

Ehelyett a Steam Charts célja, hogy „erre a múltra építsen néhány figyelemre méltó újítással”, többek között olyan funkciókkal, amelyek jelzik, hogy egy játék hány hete van a topsellerek listáján, és hogy egy játék mennyi pozíciót változott a rangsorban, ha változott az előző héthez képest.

Emellett a Steam Charts lehetővé teszi, hogy a játékosok valós időben láthassák a Steam Top 100 legtöbbet játszott játékának játékosszámát.

Az új Top Sellers charthoz hasonlóan ez a Most Played (Legtöbbet játszott) rész is tartalmazza a játékosszám-csúcsok és az összes egyedi játékos adatait.

Mindent egybevetve ez egy nagyszerű új forrás, amely lehetővé teszi a fejlesztők és a játékosok számára, hogy minden eddiginél jobban nyomon követhessék, mi a népszerű a Steamen.

Neked tetszik?

Betöltés...
Keresés
Keresés