A Twitch „pénzbotrányának” böjtje: Kezdődik a nagy vándorlás?

Néhány nappal ezelőtt a Twitch elnöke, Dan Clancey egy blogbejegyzésen keresztül adott ki egy nyilatkozatot, amelyben a jelenlegi csatorna előfizetési bevételek felosztásával foglalkozott.

És mivel ez egy nappal a Twitch szerencsejáték-tilalma után történt, a streamerek meglehetősen bizakodva mentek bele a levélbe.

Clancey azonban elég kedvezőtlen híreket közölt, amikor bejelentette, hogy az egyes alkotóknak juttatott 70/30-as felosztást megszüntetik, és visszaállítják a szokásos 50/50-es felosztást.

Az indoklás a streaming szolgáltatás működtetésének magas költsége.

Ne feledjük, hogy a YouTube 70/30-as felosztást kínál minden streamerének, és nemrégiben rengeteg más QOL-változást jelentett be a platformon. Ezzel több streamer is utalt arra, hogy esetleg elhagyják a Twitchen lévő otthonukat a jövedelmezőbb platformért.

Ilyen például a rendkivül sikeres CodeMiko is. „Köszönöm, hogy a Twitch adott nekem egy platformot, és köszönöm, hogy megadtátok a szükséges láthatóságot, de a munka, amit beleteszek, nem fele-fele arányban van. A 70/30 igazságosabbnak tűnik”- mondta.

Ezután beszélt arról, hogy fontolgatja a váltást.

Betöltés...
Keresés
Keresés