GAME OVER! – Letartóztatták a 17 éves GTA VI szivárogtatót

A londoni rendőrség ma bejelentette, hogy csütörtök este letartóztattak egy 17 éves oxfordshire-i fiatalembert. Bár a rendőrség egyelőre nem erősítette meg, hogy miért, a hírek szerint a tinédzsert a közelmúltban történt Uber és Grand Theft Auto VI kiszivárogtatással kapcsolatban tartóztatták le.

A gyanúsított egyelőre a városi rendőrség őrizetében van.

Amint arról a The Desk és Matthew Keys riporter beszámolt, a feltételezett 17 éves GTA-hacker letartóztatása az Egyesült Királyság rendőrsége által az FBI és a brit Cyber Crime Unit által folytatott nyomozás része volt.

Egy forrás a The Desknek elmondta, hogy a tinédzsert számos váddal, többek között legalább két különböző számítógépes rendszer megtámadására irányuló összeesküvéssel vádolják.

Úgy vélik, hogy a csütörtök este Oxfordshire-ben letartóztatott tizenéves hacker kapcsolatban áll a „Laspus$” nevű hackercsoporttal.

Ez a hackercsoport állítólag más nagyvállalatoknál, köztük az Ubernél, a Microsoftnál, a Ciscónál, a Samsungnál, az Nvidiánál és az Okta-nál is nagy feltűnést keltő digitális behatolásokban is részt vesz. A csoport először 2021-ben tűnt fel, amikor Brazília egészségügyi minisztériumát hackelte meg.

Azt hitték, hogy a csoport inaktívvá vált, de e hónap elején állítólag ismét felpörgette tevékenységét, és célpontjai az Uber és a Rockstar Games voltak.

Az előző héten történt Grand Theft Auto VI kiszivárgás a történelem egyik legnagyobb videojáték-szivárgása volt.

A GTA fórumokra 90 videofájl került fel, amelyek a következő GTA-játék korai fejlesztési felvételeit mutatták be, és amelyekről feltételezhető, hogy a GTA VI lesz, majd gyorsan elterjedtek az interneten.

A felvételek megerősíteni látszottak a korábbi jelentéseket és pletykákat, miszerint a GTA VI Vice Cityben játszódik majd, és két különböző karakter, egy Bonnie és Clyde-szerű bűnözőpáros lesz a főszereplője.

A kiszivárgást követően a Rockstar Games megerősítette, hogy valaki „illegálisan” hozzáfért a fájljaihoz, és megosztotta azokat az interneten. Azt is közölte, hogy ez a szivárgás nem fogja lelassítani a játék fejlesztését, és azt tervezi, hogy hamarosan hivatalosabb formában is leleplezi azt.

Mit gondoltok, milyen büntetést kap a fiatalember?

Betöltés...
Keresés
Keresés