Világjárvány után zombik?! – Baljós videók özönlenek Kínából a netre

Számtalan trend jön és megy a TikTokon, de ez a mostani nem hasonlít a többire. A „zombik Kínában” videók szerint a világ hamarosan véget ér a Kínában kezdődő zombi apokalipszis miatt, és úgy tűnik, néhányan nagyon megijedtek.

Jelenleg a zombiesinchina hashtag több mint 4,6 millió megtekintéssel rendelkezik a közösségi médiaplatformon.

Az embereket megosztja a dolog: vagy megijedtek, vagy gúnyolódnak rajta, vagy csak nem értik, hogy egyáltalán hogyan kezdődött ez az egész. A zombi apokalipszisről szóló pletykák mind egy 2021-ben írt véleménycikkel kezdődtek.

„Így kezdődik nagy valószínűséggel a zombi apokalipszis Kínában” volt a címe. A cikk egyszerűen csak felvetette a zombi apokalipszis gondolatát és annak valószínűsíthető okait, és azt állította, hogy olyan országok, mint pl. Kína a

legvalószínűbbek, hogy a járvány kitörésének otthonai legyenek.

Egy idézetet is közöl a „World War Z” című zombis regényből, amely így hangzik: „Azzal, hogy a kommunista kínai kormány nem volt hajlandó elismerni a zombijárvány igazságát a világ előtt, elősegítette annak terjedését”.

Sokan félreértelmezték a cikket jóslatként, és ilyen videók kezdtek terjedni a TikTokon:

A videót ITT nézheted meg.

A TikToker monique.sky videója is futótűzként terjed a témában:

A videót ITT nézheted meg. 

Egy másik TikToker által közzétett videó több mint egymillió megtekintést gyűjtött össze, mivel egy bizarr állítással cáfolta a trendet. „Nincsenek ‘zombik’, volt egy, ami nagyon gyenge volt, nem ártott senkinek. Percekkel a létrehozása után megölték, nincs több”:

A videót ITT nézheted meg.

„Ettől nem érzem magam jobban” – állt az egyik legnépszerűbb kommentben. „Hogy érted, hogy volt egy?” – írta egy másik kommentelő.”A francba, hogy érted, hogy „NINCS több”. Már az elejétől fogva nem kellett volna lennie” – tették hozzá.

Egy felhasználó azonban megpróbálta megnyugtatni az aggódó nézőket. „Srácok, ez nem zombi volt, hanem egy ember, akit egy hétig halottnak állítottak, és agresszívan ébredt fel” – osztották meg.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a zombik nem mások, mint mitikus lények, hiszen eddig egy morzsányi bizonyíték sincs arra, hogy léteznek.

Reméljük legalábbis… 

forrás: TikTok

Betöltés...
Keresés
Keresés