Leleplezték az Intel Arc A770 és A750 partner videókártyáit

Fontos pillanat a videokártya-rajongók számára a nagyobb Intel ACM-G10 GPU-n alapuló egyedi konstrukciók érkezése. A GUNNIR és az ASRock legalább négy új kártyáját leplezték le a tegnapi Innovation eseményen. Az Intel eddig csak a saját dizájnján alapuló Limited Edition A7 SKU-kat mutatta be,

ám most bepillantást nyerhetünk, hogy milyen kártyák fognak landolni az emberek gépében.

A GUNNIR már megerősítette, hogy A7 GPU-t fejleszt, de csak most mutatták meg teljes formájában. Ez a háromventilátoros kialakítás 2,2 slotos hűtővel rendelkezik, és két 8 tűs tápcsatlakozót kapott, ami egy frissítés az Intel 8+6 tűs kialakításához képest. Ez a kártya egy egyszerű fém burkolattal és egy teljes backplate-tel is fel van szerelve.

 

Nem ez azonban az egyetlen egyedi dizájn a GUNNIR-tól, az Engadget egy másik, a jobb felső sarokban látható, háromventilátoros kialakításról is készített egy fotót:

Az ASRock két Arc A7 dizájnnal rukkolt elő, az egyik a Phantom Gaming sorozat része (A770), a másik pedig a Challenger (A750). Az Intel utalt arra, hogy a kártyapartnerek némi rugalmasságot kapnak majd az általuk alkalmazható GPU-konfigurációk (órajelek/TGP) tekintetében.

Az egyik kártyát még az „OC” elnevezéssel is illetik, ami megerősíti, hogy gyorsabb lesz, mint az Intel Limited Edition. Mindkét kártya két 8 tűs tápcsatlakozóval is fel van szerelve, ami úgy tűnik, hogy minden prémium, nem referenciakártyás, Arc GPU-val ellátott konstrukció „jellemzője”.

Sajnos egyik jelentésben sincs információ az egyedi kártyák elérhetőségéről. Az Intel megemlítette, hogy a terv az, hogy egyszerre dobják piacra a referencia és az egyedi dizájnokat.

A negyedik negyedévre (egészen pontosan október 12-ére) csúszott megjelenéssel fennáll az esélye, hogy ezek a tervek is megváltozhattak.

Betöltés...
Keresés
Keresés