Kim Kardashian több mint 1 millió dollárt fizet a kriptobotrányáért

Tagadhatatlan, hogy 2021 nagy év volt a kriptopénzeknek. A koncepció a megalakulása óta először talált jelentős nyilvános vonzerőre, és elkezdett beszivárogni a mainstream kultúrába, mint még soha korábban.

Miközben ez nagyon izgalmas volt az érintettek számára, azt is jelentette, hogy egyre többen ugrottak fel a hype-vonatra, kicsit gyorsabban, mint egyébként tették volna. Kim Kardashian egyike volt ezeknek a neveknek.

És bár soha nem ismerte el, hogy bármiben is bűnös lenne, beleegyezett, hogy kifizeti a SEC-nek azt a pénzt, amit egy 2021 júniusában az Instagramon közzétett EthereumMAX-reklámmal kapcsolatban kértek tőle.

A kérdéses poszt Kardashian IG-sztorijában jelent meg, és így kezdődött: “Érdekel titeket a kripto? Ez nem pénzügyi tanácsadás, megosztom, amit a barátaim most mondtak nekem az Ethereum Max tokenről!”.

Bár a poszt vége tartalmazta a “#ad” jelzést, amelyet a Meta (és az amerikai kormány) megkövetel, hogy megkülönböztesse a szponzorált posztokat a szokásos ajánlásoktól, a SEC úgy ítélte meg,

hogy nem fordított kellő gondosságot arra, hogy egyértelművé tegye, hogy fizettek a promócióért.

Gary Gensler, a SEC elnöke a Twitteren arra használta fel a pillanatot, hogy mindenkit emlékeztessen arra, hogy csak azért, mert egy híresség támogat egy terméket vagy egy lehetőséget, még nem jelenti azt, hogy az minden befektető számára megfelelő.

forrás/kép: Kim Kardashian YouTube, Gary Gensler Twitter

Betöltés...
Keresés
Keresés