Egyre olcsóbbak az AMD videókártyái! – Itt az idő „csapatot” váltani?

Mielőtt belemennénk a részletekbe, meg kell említeni, hogy ezek nem hivatalos árcsökkentések a Radeon RX 6900XT GPU-kra. Ezek az ajánlatok az ismert kiskereskedők, nevezetesen a német Mindfactory és az Amazon US/Newegg által kínált korlátozott ajánlatok.

A Radeon RX 6900XT végre 699 euró alá csökkent.

Az ASRock 120 darab Radeon RX 6900XT limitált kiárusítása most a Mindfactory-n fut. Ez tulajdonképpen a legolcsóbb Radeon RX 6900XT a Geizhals árösszehasonlító oldal szerint (749 EUR-nál), bár a kiskereskedő a MindStar programja révén további 50 EUR-val csökkenti az árat.

A videókártya legalacsonyabb ára 710 EUR volt, ami januárban még 1540 EUR-ba került.

Az akciók az amerikai kiskereskedők között is terjednek. Az Amazon US a Newegg múlt heti ajánlatát árkiegyenlítette. Az XFX SWIFT 319-et most 669 dollárért árulják, ami még olcsóbb, mint a Newegg hivatalos áruháza által árult ugyanez a kártya.

Ez egy karcsú, három ventilátorral és 2,7 slotos hűtővel ellátott, háromventilátoros kialakítású kártya. Ha egy másik modellt keresel ezen az áron, a Newegg szintén 669 USD-ért kínálja az ASRock Phantomot.

Ezek az ajánlatok azt mutatják, hogy a csúcskategóriás Radeon GPU-k egyértelműen olcsóbbá válnak. Mindössze hetekkel a várható AMD high-end Navi termékcsalád frissítése előtt. Nem is beszélve az NVIDIA jövő hónapban megjelenő GeForce RTX 4080-áról.

Hasonló ajánlatok találhatók az RX 6950XT kártyákra is, de ezek nem olyan nagyszerűek, mint a 2020-as modell esetében.

Remélhetőleg ez a tendencia tovább folytatódik!

Betöltés...
Keresés
Keresés