Tudtad, hogy az indiai mitológia inspirálta Harbort? A fejlesztők mesélnek!

A Valorant azzal szerzett magának hírnevet, hogy a fejlesztő Riot Games minden egyes új, játékba kerülő ügynökkel képes volt megragadni és életre kelteni a különböző kultúrákat.

Az új hős, Harbor a következő példa erre.

A Riot Games fejlesztőcsapatának tagjai részletesen beszámoltak arról, hogyan keltették életre a karaktert, miért pont most választották az indiai ügynök bevezetésének idejét, és milyen kutatásokat végeztek Harbor megformálásához.

Ryan Clements – a Valorant karakterével és narratívájával foglalkozó csapat egyik fejlesztője – az október 17-i fejlesztőcsapat-stream során beszélt arról, hogy miért „nem érdekelte őket a kalandor és kincsvadász nyugati koncepciója”.

„Valami mást akartunk” – kezdte Clements. 

„Valami olyasmit akartunk, ami az Indiából való elköteleződéshez illik, ezért akartunk igazán támaszkodni erre a különleges ügynöki, katonai fickóra, aki szakértő és becsületes”.

A karakteres csapat számára az is fontos volt, hogy Harbor az indiai kultúrában megjelenő héroszokat tükrözze. „Ha megnézzük az indiai mítoszokat és irodalmat, a hőseik sokkal sokrétűbbek, mint a hagyományos hollywoodi akcióhősök… Van ez a csodálatos hagyományuk, amit tisztelni és ünnepelni akartunk”.

Clements pontjait kibővítve John Goscicki fejlesztő ismertette az új ügynök eredeti koncepcióját, és azt, hogy a csapat miért döntött úgy, hogy most jött el az ideje, hogy egy indiai hőst hozzanak a Valorantba.

„Amikor elkezdtük Harbor feltárását, India újra és újra felmerült. Rengeteg történelem, kultúra van, amit meg kéne ünnepelni és meg kéne nézni, amikor arról van szó, hogy hogyan készítünk ügynököket, és mi a világ összes játékosát képviseljük, így inkább az volt a kérdés, hogy mikor készítünk indiai ügynököt, nem pedig az, hogy készítünk-e egyet”.

Annak érdekében, hogy Harbor a lehető leghitelesebb legyen, Goscicki elárulta, hogy „rengeteg kutatás” folyt az új indiai Valorant ügynök életre keltése során.

„Rengeteg filmet néztünk, könyveket olvastunk, annyi mindent kerestünk a neten, amit csak tudtunk. Felbéreltünk egy tudományos tanácsadót, akivel beszélgettünk. Sok indiai íróval találkoztunk az irodában, szóval az egész abból a szempontból indult, hogy többet kell tanulnunk és tudnunk, hogy tiszteletben tartsuk a kultúrát, a történelmet és magukat a játékosokat”.

„Így amikor kiválasztják ezt az ügynököt, a kultúrájuk egyes részeit láthatják bennük képviselve”. Harbor hivatalosan az Episode 5 Act 3 részeként jelenik meg október 18-án, kedden. A játékhoz az összes új tartalommal együtt csatlakozik a legújabb battle passban.

Örülnétek egy magyar ügynöknek?

Betöltés...
Keresés
Keresés