Ezért nézik majdnem csak fele annyian az idei Worlds meccseket

A 2022-es Worlds rájátszási szakasza már a küszöbön áll, az Esports Charts statisztikai weboldal pedig közzétette a csoportkör nézettségi adatait, amelyek a tavalyi izlandi eseményhez képest jelentős visszaesést mutatnak.

A csoportkör nézettsége a T1 és a Fnatic közötti második napi mérkőzésen érte el az 1,39 millió egyidejű nézőt.

Ez a szám 38 százalékkal marad el a tavalyi 2,23 milliós számtól, amelyet a T1 és a DetonatioN FocusMe közötti csoportmérkőzésen rögzítettek – amely végül az egész torna negyedik legnézettebb mérkőzése lett.

Az Esports Charts kimutatta, hogy más mérőszámok is hasonló csökkenést mutattak: az esemény átlagosan 826.034 nézőt (37 százalékos csökkenés) és 46,5 millió nézett órát (41 százalékos csökkenés) regisztrált a csoportkör alatt.

A weboldal szerint a meredek visszaesés elsődleges oka az “ázsiai nézők számára kényelmetlen időzóna”. Ez aggasztó képet fest az esemény hátralévő részére nézve, mivel a még versenyben lévő nyolc csapatból hét ázsiai. (Az egyetlen kivétel a Rogue, a LEC 2022-es nyári bajnoka).

A nézettség nagymértékű csökkenése egy sikeres 2021-es Worlds esemény után következik, amely az EDG és a DWG KIA közötti nagydöntő során új nézettségi rekordot állított fel a League of Legends esportban.

Az izgalmas best-of-five sorozat nézettsége valamivel több mint 4 millió néző volt, ami megdöntötte a korábbi 3,9 milliós nézettségi rekordot, amelyet a 2019-es világbajnokság elődöntője során állítottak fel a T1 és a G2 között.

Ti néztétek a csoportmérkőzést?

Betöltés...
Keresés
Keresés