Nem lesz TITAN az RTX 40-es szériájából! – Befellegzett a csúcsok csúcsának?

Még a GeForce RTX 4090 GPU bemutatása előtt osztották meg a kiszivárogtatók az állítólagos AD102 alapú, 18176 CUDA maggal rendelkező TITAN modell specifikációit. Azt mondták, hogy az új modell több mint 24 GB GDDR6X (48GB) memóriával rendelkezhet, és valószínűleg ez lesz a leggyorsabb játékra szánt Ada GPU, amit az NVIDIA piacra dobhat.

Kopite azonban most már biztos benne, hogy nem lesz új TITAN ilyen specifikációkkal.

Amit korábban „The Beast”-ként emlegetett, az RTX 4090 Ti néven kissé módosított memóriaspecifikációkkal kerülhet forgalomba. A Ti változatot állítólag nem törölték, és a jövőben még jöhet, tette hozzá.

Ez lényegében azt jelenti, hogy valószínűleg nem fogunk 48 GB memóriával ellátott gamer kártyát látni, hiszen az ilyen kapacitások általában a TITAN sorozat sajátja volt. Helyette egy RTX 4090 Ti-t kaphatunk majd, közel azonos specifikációkkal, de alacsonyabb frame bufferrel.

Jó hír, hogy a pletykált 800W-os TGP rész is lekerülhet az asztalról.

Az új RTX 4090 Ti AD104-450 GPU-val és 18176 CUDA maggal rendelkezne, ami 11%-kal több az RTX 4090-nél. A magasabb TDP-vel, a gyorsabb memóriával és a több maggal ez a komponens könnyen megtalálhatja a helyét, mint az NVIDIA GPU csúcsmodellje ebben a generációban.

A vállalat állítólag már most is tartogat chipeket ehhez az SKU-hoz, bár az AD102 GPU-k binning folyamatában.

Íme a VideoCardZ táblázata a megjelent, kiszivárgott és az eltörölt RTX 40-es szériáról.

Ezzel a pletykával elgondolkodhatunk azon, hogy a TITAN sorozatnak vége. Az NVIDIA eddig egyetlen Ampere architektúrán alapuló TITAN GPU-t sem dobott piacra, míg a Turingon alapuló TITAN RTX nevű utolsó modell már közel 4 éves.

Nektek milyen videókártyátok van?

Betöltés...
Keresés
Keresés