Új rendereken mutatkozik be az RTX 4070 FE dizájnja

A Moore’s Law is Dead megbízott egy 3D-s dizájnművészt, hogy valós kiszivárgott fotókból készítsen rendereket, mivel a képek nem kerülhetnek nyilvánosságra. Így a szivárgás forrása biztonságban van, miközben mi is több szemszögből is megnézhetjük a kártyát.

Hasonló módszert alkalmaznak a telefonszivárogtatók is, egyszerűen azért, mert így védik a forrást.

Az RTX 4070 új Founders Edition dizájnja a kettős ventilátoros elrendezés koncepcióját másolja, az egyes axiális ventilátorok a kártya ellentétes oldalán helyezkednek el. Ilyen hűtőkialakítást használt az RTX 3070 Ti a teljes GA104-es GPU-val, de nem a lecsökkentett lapkával ellátott RTX 3070.

Ez azt jelentheti, hogy az RTX 4070-nek vagy egy kicsit fejlettebb hűtésre van szüksége, vagy az NVIDIA egyszerűen csak megpróbálja átvenni az új dizájn témát az összes Founders kártyáján.

Ez a render egy nagyobb ventilátort is mutat, amely most már a kártya teljes szélességére kiterjed. Ahogy azt az NVIDIA Thermal Engineer elmondta, az RTX 4090 ventilátorának kiválasztása nagyon hosszú folyamat volt, és a vállalat számos prototípuson ment keresztül.

A fő cél azonban a nagyobb ventilátor használata volt, egyszerűen azért, mert az kevesebb zajt generál, miközben sokkal jobb légáramlást biztosít.

Ebben az esetben a nagyobb a jobb.

Ezek a renderek állítólag 99%-ban pontosak, és valós fotókon alapulnak. Az azonban nem világos, hogy az NVIDIA-nak egyáltalán vannak-e tervei az RTX 4070 Founders Editionnel. A vállalat csak az RTX 4080 12GB-os modellel döntött a partnerkártya kialakítása mellett, amit most töröltek.

Történetileg azonban az NVIDIA korábban is rendelkezett referencia dizájnnal XX70-es GPU-khoz, így ezt egyelőre nem szabad kizárni.

Az MLID forrásai szerint az NVIDIA valószínűleg változtatni fog a végleges RTX 4080 12GB rebadge specifikációin, de ez nem jelenthet jelentős módosítást. Eztaz új SKU-t azonban 4070 Ti néven lenne értelme piacra dobni, míg a 4070-nek egy lecsökkentett AD104 GPU-t kellene használnia.

Mit gondolsz, érdemes lesz beruházni egy RTX 40-es kártyára?

Források/képforrások: VideoCardZ, Moore’s Law Is Dead

Betöltés...
Keresés
Keresés