Az EVGA programja támogatja az RTX 4090-et, egy olyan kártyát, amelyet nem gyártanak

Két hónappal ezelőtt az EVGA bejelentette, hogy nem gyárt többé grafikus kártyákat.

Ez egy elég hirtelen hír volt akkor, és ami végképp érdekes, hogy a cég nagy százalékban a videókártyákra támaszkodik, mint bevételi forrás.

Ez azt jelenti, hogy nem fogunk látni semmilyen GeForce RTX 40-es kártyát EVGA márkanévvel, hacsak valaki ki nem szivárogtatja a prototípusaikat.

Úgy tűnik, annak ellenére, hogy nem vesznek részt az RTX 40 bevezetésében, az EVGA szoftvermérnökei még mindig támogatják az új sorozatot.

Itt egy emlékeztető, hogy az EVGA Precision X1, a vállalat GeForce RTX kártyákhoz készült overclocking, monitoring és konfigurációs eszköze, az EVGA Precision X1 igenis működik más gyártók GPU-jaival is.

Nyilvánvalóan nem minden funkció fog működni, például az érzékelőadatok, a ventilátorvezérlés vagy a LED szinkronizáció, azonban ugyanarra az NVIDIA API-ra épül.

Támogatja a GPU és a memória frekvencia overclockingját, a túlfeszültség és a hő-/teljesítményhatár beállítását.

Akinek szüksége van overclocking eszközökre, annak biztosan vannak jobb lehetőségek, mint például az MSI Afterburner vagy az ASUS GPU Tweak (mindkettő támogatja a Radeon és GeForce kártyákat).

Az EVGA RTX 30 tulajdonosok számára jó hír, hogy a Precision X1 eszköz fejlesztése nem állt le azzal, hogy az EVGA kivonult a VGA üzletágból. A vállalat azonban nem tett ígéretet a jövőbeni nagyobb frissítésekre.

Mit gondolsz, hiányozni fognak az EVGA kártyák a piacról?

Betöltés...
Keresés
Keresés