Újabb atomreaktor a GALAX-tól! – 2×16 pinnel érkezik az RTX 4090 HOF kiadás

A Hall of Fame sorozat hamarosan új tagot kap, az RTX 4090-et, amely az első ismert RTX 40 modell, ami két 16 tűs tápcsatlakozóval rendelkezik. A legújabb GALAX kártya AD102-300 GPU-val van felszerelve, ami megerősíti, hogy ez az RTX 4090 16384 CUDA maggal és 24 GB GDDR6X memóriával rendelkezik.

Egy gyors pillantás a PCB-re, és látható, hogy a kártya 28+4 fázisú VRM-mel van felszerelve, amely konfiguráció eddig egyetlen más RTX 4090-es kártyánál sem volt elérhető a piacon. Nagyon hasonló kialakítást használtak az RTX 3090 Ti HOF esetében is (24+4 VRM).

Továbbá a kártya tetején feszültségmérési pontokat láthatunk, valamint az LN2 BIOS betöltéséért felelős OC-gombot is kiszúrhatjuk. Nyilvánvalóan ezen a kártyán nincs NVLink csatlakozó, de nem mintha nagy szükségünk lenne rá.

A GALAX RTX 4090 HOF valószínűleg még nem készült el a megjelenésre. A vállalat általában csupasz lapokat küld extrém overclockereknek tesztelésre, míg ők az új hűtőket készítik elő a kiskereskedelmi bevezetésre.

Kíváncsian várom, hogy milyen mekkora lesz maga a kártya, illetve milyen hűtéssel áll elő a GALAX. A másik dolog, amire még kíváncsi vagyok, az az ár lesz!

Mit gondoltok, mi lesz a következő? Tápkábel egyenesen a videókártyába?!

Betöltés...
Keresés
Keresés