Férfi börtönbe került a transznemű Insta sztár, Nikita Dragun

Nikita Dragun egy népszerű influencer, aki az évek során nyíltan beszélt transznemű nőként szerzett tapasztalatairól. YouTube-on, több mint 3 millió feliratkozóval büszkélkedhet, Instagramon több mint 9 millió követője van.

November 8-án jelentették, hogy Dragunt letartóztatták egy rendőrtiszt elleni súlyos testi sértés, rendzavarás és testi sértés vétsége miatt egy olyan incidenst követően, amikor állítólag meztelenül jelent meg egy uszodában, és vizet locsolt a biztonsági őrökre és a rendőrökre is.

A letartóztatási nyilatkozatban, amelyet a Daily Dot a rendőrségtől kapott meg, Dragun állítólag férfiként szerepel, és a he/him névmás használatával hivatkoznak rá. És ez még nem minden…

Egy videó kering a Twitteren, amelyen Dragun és Mindy Glazer bírónő közötti beszélgetés hallható a keddi meghallgatása során. Az influencer azt kérdezi, hogy „még mindig itt kell-e maradnia a férfi részlegen”.

Glazer bírónő azt válaszolta, hogy „nem ő hozza a szabályokat” a létesítményben, és azt mondta Dragunnak, hogy lépjen kapcsolatba egy óvadékügynökkel, aki külön szállást biztosít számára.

A tweet a közzététel idején több mint 9000 lájkot kapott, és heves online beszélgetést váltott ki, a posztoló ” embertelennek” nevezte Dragun helyzetét. „Nem vagyok a rajongója, de ez az emberi jogok megsértése” – írták.

„Ez nincs rendben” – válaszolta egy kommentelő. A TMZ beszámolója szerint Dragunt azóta kiengedték a börtönből, erről az influencer publicistája, Jack Ketsoyan közleménye számolt be.

„A helyzet, hogy Nikitát, aki jogilag nő, egy floridai börtön férfi részlegére helyezték, ez rendkívül nyugtalanító és veszélyes” – jelentette ki Ketsoyan.

Arról, hogy tesznek-e jogi lépéseket, még nem esett szó. 

Betöltés...
Keresés
Keresés